14 Οκτ 2011

Αλεξανδρούπολη: Στο Καπνομάγαζο θα στεγαστεί η δημοτική βιβλιοθήκη

Μέσα σε δυο χρόνια αναμένεται να παραδοθεί το κτίριο του Καπνομάγαζου το οποίο θα στεγάσει τη βιβλιοθήκη του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Σήμερα έγινε η δημοπράτηση του έργου για την αποκατάσταση του ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ και πολύ σύντομα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου θα επιλέξουν τον ανάδοχο.

<<Πρόκειται για ένα έργο σημειακό για την πόλη με δύσκολη προϊστορία>>, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Χρήστος Γερακόπουλος και πρόσθεσε: <<Πέρυσι τον Σεπτέμβριο είχε κατατεθεί το τεχνικό δελτίο και εντάχθηκε στα αστικά προγράμματα του δήμου μέσω του ΕΣΠΑ. Χρειάστηκε να γίνουν πολλές προσπάθειες, διορθώσεις όσον αφορά τα τεύχη και τις μελέτες που αφορούσαν το έργο, καθώς και εγκρίσεις από την Εφορία Νεοτέρων Μνημείων, για να καταφέρουμε τελικά μέσα σε ένα χρόνο να δημοπρατήσουμε το έργο>>.

Το κτίριο του Καπνομάγαζου θα είναι μια σύγχρονη βιβλιοθήκη. Εξωτερικά θα διατηρηθεί η παραδοσιακή του αρχιτεκτονική μορφή, ενώ εσωτερικά θα είναι έχει μοντέρνους χώρους βιβλιοθήκης και αναψυχής για τους δημότες.

Νέα και Ειδήσεις της Αλεξανδρούπολης, drama-tika.blogspot.com

Δ. Πέτροβιτς 

Πηγή: ota.gr