18 Οκτ 2011

Κυριαζίδης Δημήτρης : ‘’Φωνή βοώντος εν τη ερήμω’’

Οι ‘’υποτελείς’’ της τριαρχίας (Τρόϊκας) ψηφίζουν την προσεχή Πέμπτη για μια ακόμη φορά για τους ‘’ιθαγενείς’’ της χώρας την υποταγή τους στους νέους αποικιοκράτες μας.

Με δημοσιευθείσα επιστολή μου την παρελθούσα εβδομάδα, η οποία απευθυνόταν στους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους, ανέμενα, όπως και κάθε Δραμινός, ότι οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι, θα τηρούσαν τις προηγούμενες δημόσιες δεσμεύσεις τους σε ό,τι αφορά την ένταξη – χαρακτηρισμό του ‘’Νομού’’ μας, ως παραμεθορίου περιοχής και τούτο γιατί στο συζητούμενο στο κοινοβούλιο
πολυνομοσχέδιο, που αφορά και το ενιαίο μισθολόγιο, περιλαμβάνεται διάταξη που καταργεί όλα τα επιδόματα και διατηρεί μόνο τρία εκ των οποίων και αυτό της παραμεθορίου περιοχής.

Δυστυχώς για ένα τέτοιο ζωτικής πλέον σημασίας οικονομικό μέτρο για τους Δραμινούς  ουδεμία κοινή πρόταση ή έστω μεμονωμένη υπήρξε από πλευράς των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων μας παρά τις εκκλήσεις φορέων και προσώπων.

Στο σημείο αυτό είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω ότι, όταν υπήρξε η σχετική νομοθέτηση επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας ο κοινοβουλευτικός  τότε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δράμας, με δύο επίκαιρες ερωτήσεις (3/12/2008 και 28/01/2009) κατακεραύνωνε αυτήν, ως εξής : « Μετά και από μια νέα απόρριψη και την μη – ένταξη του Νομού της Δράμας πλήρως στη ζώνη των παραμεθορίων περιοχών, έντονη είναι η ανησυχία όλων των πολιτικών παραγόντων ανεξαρτήτου παρατάξεως στο Νομό Δράμας, για την εμμονή την δική σας και της Κυβέρνησης να αγνοείται συστηματικά με τις αποφάσεις σας και να καταδικάζετε στην υπανάπτυξη το Νομό της Δράμας.

Με την πολιτική σας αυτή επιλογή, διαιωνίζετε μια αδικία σε βάρος ενός ορεινού ακριτικού και απομονωμένου Νομού, που η κοινωνικοοικονομική κατάσταση των κατοίκων του επιδεινώνεται διαρκώς, με συνέπεια ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια να διαγράφει μια συστηματικά φθίνουσα πορεία, «από το κακό στο χειρότερο», που οφείλεται στα τεράστια διαρθρωτικά προβλήματα, τις βασικές ελλείψεις σε υποδομές, την ανυπαρξία δημοσίων επενδύσεων, την έλλειψη ειδικών μέτρων – κινήτρων ανάπτυξης και στήριξης της προβληματικής οικονομίας του Νομού, με αποτέλεσμα να καταλαμβάνει μονίμως τα τελευταία χρόνια τα σκήπτρα της Ανεργίας και της Υστέρησης (κατά κεφαλή ΑΕΠ).

Σήμερα οι πολίτες του Νομού Δράμας απαιτούν άρση της αδικίας σε βάρος τους, μέσω μιας δικαιότερης αντιμετώπισής τους, πάντα στα πλαίσια της ισονομίας και ισοπολιτείας, από μια πολιτική ηγεσία που την πίστεψαν, την εμπιστεύτηκαν και εναπόθεσαν σ’ αυτήν απερίφραστα τις προσδοκίες τους.» Σήμερα ποιεί τη νήσα.

Προς δε εκείνη την περίοδο, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας (π.χ. Κιλκίς, Πέλλας) που και αυτών οι ‘’Νομοί’’ εξαιρέθηκαν από την ρύθμιση, ‘’απείλησαν’’ κοινοβουλευτικά, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν οποιοδήποτε νομοσχέδιο μέχρις ότου συμπεριληφθούν και οι αδικούμενοι ‘’Νομοί’’ τους. Πράγματι σε σύντομο χρονικό διάστημα υπήρξε νομοθετική ρύθμιση και για τους Νομούς τους . Ο ‘’Νομός’’ μας δυστυχώς είναι ο μόνος πραγματικά παραμεθόριος ‘’Νομός’’ που έμεινε εκτός της ρύθμισης αυτής και η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους.

Συμπατριώτες μου, ως αντιλαμβάνεστε ο ‘’Νομός’’ μας βρίσκεται διαρκώς υπό δίωξη (γνωστές σας είναι άλλωστε και σημερινές υποβαθμίσεις του ‘’Νομού’’ μας σε κάθε επίπεδο. Αποτελεί δε αμετροέπεια, το γεγονός ότι οι κυβερνητικοί κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θεώρησαν επιτυχία το ότι το τελωνείο μας δεν καταργήθηκε, αλλά έγινε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της Καβάλας. Βρε ουστ).

Συμπατριώτες μου,

-ως πότε θα δεχόμαστε και θα ανεχόμαστε την διαρκή υποτίμηση και υποβάθμισή μας;
-ως πότε θα δεχόμαστε και θ’ ανεχόμαστε τον εμπαιγμό και την κοροϊδία;
-ως πότε θα δεχόμαστε και θ’ ανεχόμαστε να μας παραπλανούν;

Πιστεύω ότι είναι καιρός να ‘’ξαποστείλουμε’’ όλους αυτούς που βάζουν το ατομικό τους συμφέρον πάνω από το κοινό συμφέρον.

Με εκτίμηση
Κυριαζίδης Δημήτρης