18 Οκτ 2011

Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας με ιδρυτικό μέλος το Δήμο Δράμας

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 14 και 15 Οκτωβρίου στο Δήμο Αμαρουσίου η Γενική Συνέλευση του ενοποιημένου πλέον Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής της Υγείας.

Στη Γενική Συνέλευση , παραβρέθηκαν 113 Δήμοι από του 159 που συμμετέχουν πανελλαδικά.


Το νέο αυτό Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο είναι πιστοποιημένο από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και μέλος του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού δημιουργώντας μια ισχυρή Αυτοδιοικητική «συμμαχία» στη συνεργασία για την προαγωγή της Δημόσιας υγείας και την κοινωνική υποστήριξη των πολιτών.

Ο Δήμος Δράμας εκπροσωπήθηκε στην πολύ σημαντική αυτή Αυτοδιοικητική πρωτοβουλία από τον Αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής κ. Κυριάκο Γρηγορίου. Οι συντονιστές προχώρησαν στην επεξεργασία και το σχεδιασμό δρασεων με την παρουσίαση του πολιτικού και στρατηγικού σχεδιασμού του Δικτύου , την ανάλυση του προφίλ και σχεδίου Υγείας για κάθε πόλη, τη δόμηση και λειτουργία του προγράμματος , την παρουσίαση εφαρμογών , τον καθορισμό κοινών δράσεων και τέλος την δημιουργία ομάδων εργασίας όπως για την Υγιή Αστική ανάπτυξη , την Τρίτη ηλικία , τα Δημοτικά Ιατρεία , την σύσταση και οργάνωση κοινωνικών υπηρεσιών.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ