22 Οκτ 2011

Θωμάς Μαργαρίτης : Προβλήματα στο Κέντρο Νεότητας - Δημοτικό Ωδείο ... και ο κ. Χαρακίδης και η παρέα του προτιμούν να κάθονται στις πανάκριβες καρέκλες του ...


Το Κέντρο Νεότητας του Δήμου Δράμας «Γεώργιος Παρασίδης» είναι φορέας αυτοχρηματοδοτούμενος, δηλαδή πληρώνουν οι μαθητές.

Δεν απαιτείται επομένως έγκριση από το Υπουργείο για τις συμβάσεις των καθηγητών.

Δεν απαιτείται επομένως κρατική παρέμβαση για τον καθορισμό του αριθμού των καθηγητών που θα απασχολούνται στο κέντρο, ώστε να γίνεται μείωση της σπατάλης στους Δήμους, σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικα και του ΔΝΤ.


Το Κέντρο Νεότητας έπρεπε να παραμείνει στο τμήμα υποστήριξης του Δήμου Δράμας σύμφωνα με το οργανόγραμμα που ίσχυε κατά το παρελθόν, και όχι να υπαχθεί στο νέο Νομικό πρόσωπο του δημιούργησε ο κ. Χαρακίδης.

Δυστυχώς ο κ. Χαρακίδης και οι συνεργάτες του τα μπέρδεψαν τα πράγματα, έτσι λοιπόν:

1) Αντί να λειτουργήσει το Κέντρο Νεότητας υπαγόμενο στο τμήμα υποστήριξης όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, υπήχθη στο νέο νομικό πρόσωπο που συνέστησε η νέα δημοτική αρχή, πράγμα που ήταν λάθος.

2) Υπήγαγε τους καθηγητές του κέντρου στο καθεστώς των εγκρίσεων των συμβάσεων που γίνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, μολονότι το κέντρο είναι αυτοχρηματοδοτούμενος φορέας. 
Έτσι είναι βέβαιο ότι θα εγκριθούν μόνο 5 έως 7 θέσεις καθηγητών, ενώ το κέντρο θέλει 12 καθηγητές για να λειτουργήσει.

3) Ο κ. Χαρακίδης και οι συνεργάτες του έπρεπε όσα σκέφτονταν για το Κέντρο Νεότητας να το ξεκινήσουν όταν ανέλαβαν τα ηνία στο Δήμο, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2011 και όχι 1 ή 2 μήνες πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Τα μαθήματα του κέντρου ξεκινούσαν στις 1 Οκτώβριου κάθε έτους στο παρελθόν.

Πέρασαν 21 ημέρες και το κέντρο δεν λειτουργήσει και δεν βλέπω να λειτουργήσει άμεσα.

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΟΝ κ. ΧΑΡΑΚΙΔΗ ΚΑΙ στους ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ.

Να πάνε αύριο στο Υπουργείο αντί να κάθονται στις πανάκριβες καρέκλες τους και να εξηγήσουν ότι το Κέντρο είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, ώστε να εξαιρεθεί από το καθεστώς της έγκρισης των συμβάσεων εργασίας των καθηγητών του από το κράτος.

Αυτή είναι η μόνη άμεση λύση για να λειτουργήσει το κέντρο τις αμέσως επόμενες μέρες.

Αυτό να παλέψουν από το Υπουργείο έτσι που τα μούσκεψαν τα πράγματα.

Στο Δημοτικό Ωδείο τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Το σύστημα χρηματοδότησης του είναι μεικτό, μέρος των δαπανών του καλύπτονται από τα δίδακτρα των μαθητών του και μέρος από τον Δήμο Δράμας.

Στην περίπτωση του Ωδείου επομένως, απαιτείται έγκριση από το Υπουργείο των συμβάσεων των καθηγητών του, γιατί μέρος των εξόδων λειτουργίας του καταβάλει ο Δήμος.

Το Ωδείο για να λειτουργήσει ήθελε 27 καθηγητές που θα προσλαμβάνονταν με σύμβαση έργου και θα εγκρίνονταν από το Υπουργείο.

Δυστυχώς ο κ. Χαρακίδης και η παρέα του πέτυχαν να εγκριθούν μόνο 10.

Πως λοιπόν θα λειτουργήσει το Ωδείο;

Προτείνω λοιπόν ως λύση να ζητήσουν και άλλες συμβάσεις μίσθωσης έργου ώστε να συμπληρωθούν οι 27 καθηγητές.

Κατεβαίνοντας και για αυτό το θέμα στην Αθήνα και όχι να μυξοκλαίνε και ψευτοστενοχωριούνται για την αρνητική εξέλιξη και στο θέμα του Ωδείου, όσο και σε τόσα άλλα.

Από το Γραφείο Τύπου