13 Οκτ 2011

Προώθηση της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης σε Δράμα & Καβάλα

Αίτημα και υπομνήματα κατέθεσαν τα Επιμελητήρια Καβάλας και Δράμας προς το γραφείο του Πρωθυπουργού, τα Υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης, προς την Task Force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ενημέρωσαν το γραφείο της Επιτρόπου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρίας Δαμανάκη,
σχετικά με την δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. (drama-tika;blogspot.com)
Όπως επισημαίνεται, «η Ειδική Οικονομική Ζώνη μπορεί, με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα και με μία σύνθεση παροχής φορολογικών κινήτρων και διοικητικών διευκολύνσεων, να συνεισφέρει στην περιφερειακή ανάπτυξη και στην χειμαζόμενη Ελληνική οικονομία». 

Στα υπομνήματα προσδιορίζεται ότι, η Ειδική Οικονομική Ζώνη (dramati-ka.blogspot.com) πρέπει να έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια και να δημιουργεί προϋποθέσεις ανταγωνιστικότητας, χωρίς να παρακάμπτει κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα.  

Αναφέρεται επίσης η λειτουργία Ειδικών Ζωνών στην Πολωνία, που βρίσκονται στη μεταβατική περίοδο, οι οικονομικές συνθήκες στις γειτονικές Βαλκανικές χώρες, η διασυνοριακή συνεργασία, η υψηλή ανεργία και τα πεπραγμένα των επιχειρήσεων Καβάλας και Δράμας. (drama-tika.blogspot.com)

Νέα και Ειδήσεις της Δράμας, drama-tika.blogspot.com
Νέα και Ειδήσεις της Καβάλας, drama-tika.blogspot.com
Σύνταξη: Ρένα Πανταζόγλου
Πηγή: ert.gr