21 Οκτ 2011

Πλούσιο το πρόγραμμα της Ονειρούπολης 2011

Εθελοντές υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν. Δραμινοί και όχι μόνο που αγκάλιασαν την Ονειρούπολη, δημιουργία του πρώην Δημάρχου Θωμά Μαργαρίτη από την πρώτη κιόλας χρονιά. Δηλώνουν και φέτος δυναμικό παρόν για να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους για να στηθεί το μεγαλύτερο χωριό του Αη Βασίλη στην Ελλάδα.

Κάποιοι γκρίνιαζαν και υποστήριζαν πως οι προετοιμασίες για την διοργάνωση έχουν καθυστερήσει (μεταξύ των γκρινιάρηδων κι εγώ). Η οργανωτική επιτροπή και οι ομάδες εθελοντών ωστόσο κατέβαλαν προσπάθειες για να τα προλάβουν όλα και το πέτυχαν. Μια κλεφτή ματιά αν ρίξει κανείς στο πρόγραμμα της "Ονειρούπολης" θα διαπιστώσει ότι είναι κομμένο και ραμμένο για τις ανάγκες ψυχαγωγίας μικρών και μεγαλύτερων "παιδιών", δράσεις που θα προσφέρουν διασκέδαση, άλλες πάλι έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα.


Έντονο θα είναι το άρωμα που θα σκορπίσουν τα Δραμινά συγκροτήματα και οι πολιτιστικοί σύλλογοι, δυνατά θα είναι όμως και τα ονόματα των καταξιωμένων καλλιτεχνών που θα ψυχαγωγήσουν τη νεολαία... ας μην πούμε όμως ονόματα και χαλάσουμε τις εκπλήξεις των διοργανωτών.

Σύμφωνα με δηλώσεις των εκπροσώπων της οργανωτικής επιτροπής η "Ονειρούπολη" έχει φέτος πολλούς χορηγούς  κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι από τα ταμεία της δημοτικής επιχείρησης θα βγουν λιγότερα χρήματα για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών της χριστουγεννιάτικης γιορτής.

Ένα είναι σίγουρο! Η Ονειρούπολη είναι θεσμός για τη Δράμα, φέρνει χρήματα στον τόπο, μας βγάζει από την απομόνωση για έναν μήνα, δίνει ζωντάνια στην πόλη και όχι μόνο. Είμαστε υποχρεωμένοι ΟΛΟΙ να την στηρίξουμε στις πράξεις και όχι στα λόγια. Ο καθένας όπως μπορεί.
Η " Ονειρούπολη" δεν κινδυνεύει από καμία παρόμοια εκδήλωση. Στις συνειδήσεις των Ελλήνων έχει παγιωθεί ως πρώτος προορισμός για τις χριστουγεννιάτικες αποδράσεις και έτσι θα μείνει..........

Χαρούλα Παπατάσιου
Πηγή: dramanet.tv