13 Οκτ 2011

Προβλημάτισε η Δόξα Δράμας, 2-2 με τη Σκύδρα

Το τελικό 2-2 περνάει φυσικά σε δεύτερη μοίρα, καθώς αυτό που βαραίνει είναι η αγωνιστική εικόνα. Εκεί όπου οι παίκτες της Δόξας δεν ικανοποίησαν απέναντι σε ένα αντίπαλο που ήταν σίγουρα πιο αδύναμος, όμως βρήκε και αξιοποίησε τα προβλήματα των "μαυραετών", πετυχαίνοντας δύο τέρματα που προήλθαν από χτυπητά αντίπαλα λάθη. (ενημέρωση drama-tika.blogspot.com) 
Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης έδωσε χρόνο σε όλους τους παίκτες που είχε στην διάθεσή του και ειδικά σε ορισμένους από αυτούς που δεν έχουν πάρει πολλές ευκαιρίες μέχρι τώρα. Δυστυχώς κάποιοι τον απογοήτευσαν, αν και σίγουρα θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αγωνίστηκαν σε έναν μάλλον κακό αγωνιστικό χώρο, σκληρό και με αρκετές λακκούβες. Ωστόσο και πάλι δεν έπεισαν. (ενημέρωση drama-tika.blogspot.com)
 
Στην αμυντική γραμμή ο Καστοριανός τεχνικός έκανε αρκετές δοκιμές σε σχήματα. Ξεκίνησε με Σικαλιά και Πιτσόκο στα δύο άκρα και Βέρτζο με Μπριλάκη στα στόπερ. Στο ημίχρονο έβγαλε το Βέρτζο και πέρασε τον Τριποτσέρη στην φυσική του θέση, ο οποίος σε όλο το πρώτο ημίχρονο έπαιζε μπροστά από την αμυντική τετράδα. Κράτησε συνεχόμενα μέσα τον Πιτσόκο και από την άλλη μεριά άλλαξε τον Σικαλιά με τον Κουπρόγλου. Κάπου στο 70’ άλλαξε και τον Μπριλάκη στα στόπερ με τον νεαρό Στεργιανό που και αυτός επέστρεψε στην φυσική του θέση καθώς μέχρι τώρα δοκιμάστηκε πολλές φορές στα άκρα.
 
Μπροστά από τον Τριποτσέρη στο ξεκίνημα ήταν το δίδυμο Λεάντρο και Έρος. Ο Βραζιλιάνος για άλλη μια φορά έβγαλε όλο το παιχνίδι ενώ ο Ούγγρος αντικαταστάθηκε από τον Μαρκόπουλο. Το κέντρο είχε καλά και μέτρια διαστήματα καθώς μπροστά η κατάσταση ήταν σαφώς πιο άσχημη. Ο Τοπούζης στην κορυφή δεν έπεισε όπως και ο Νιάρος από τα αριστερά ενώ ο Βάντρσον ήταν από την δεξιά πλευρά η μεγάλη απειλή για τον αντίπαλο. Ο μικρός έκανε ένα δοκάρι, το πρώτο γκολ και μπορεί να φλυαρούσε αγωνιστικά όμως ουσιαστικά πάλευε μόνος του. (ενημέρωση drama-tika.blogspot.com)
Η Δόξα πέτυχε δύο γκολ όπου το πρώτο ήταν από ατομική προσπάθεια και το δεύτερο από στημένη φάση με την συνταγή: Έρος στην εκτέλεση και Λεάντρο στο δεύτερο δοκάρι κεφαλιά. Από εκεί και πέρα –πλην του δοκαριού- και κόντρα σε έναν αντίπαλο κατώτερης κατηγορίας – όχι και δυναμικής- δεν δημιούργησε τις απειλές που έπρεπε. Με λίγα λόγια, επιβεβαιώνεται και πάλι η ανάγκη ενίσχυσης και εδώ.
 
Φάσεις και γκολ
Στο 28’ ο Βάντερσον κάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα για λογαριασμό των «μαυραετών» όταν μετά από σόλο προσπάθεια από δεξιά δοκιμάζει σουτ λίγο έξω από την αντίπαλη μεγάλη περιοχή και στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
 
Στο 38’ και σε μια ίδια φάση και πάλι ο Βραζιλιάνος αφού έχει περάσει όποιον βρήκε μπροστά του πλάσαρε τον Αποστόλου και έκανε το 0-1
 
Στο 54’ ο Προβατίδης έχασε τετ α τετ και ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του αφού ο Δαύκος με το αριστερό χέρι κατάφερε να του τσιμπήσει την μπάλα.
 
Στο 58’ ο Γιώργος Ιορδανίδης εκμεταλλεύτηκε λάθος του Βάντερσον που είχε οπισθοχωρήσει και στην γωνία της μικρής περιοχής έκλεψε την μπάλα και πέτυχε το 1-1.
 
Στο 60’ έφυγε στην αντεπίθεση από αριστερά ο Καλαϊτζίδης που πλασάρει και πάνω στην γραμμή απομακρύνει ο Λίμα. Όμως η μπάλα φτάνει στον επερχόμενο και αφύλακτο από δεξιά Ιορδανίδη που σουτάρει στην ανυπεράσπιστη εστία κάνοντας το 2-1
 
Στο 63’ κόρνερ από δεξιά για την Δόξα με τον Έρος που στέλνει την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και εκεί ο Λεάντρο με υπέροχη καρφωτή κεφαλιά κάνει το 2-2. (ενημέρωση drama-tika.blogspot.com)
 
Διαιτήτευσε ο Στ. Ατζαμιδάκης (Τριανταφυλλίδης-Σταμανίκη)
 
ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ: Αποστόλου, Κυριακίδης, Λεκάκης, Σαμαρόπουλος, Ιορδανίδης Ν., Κοντσίδης, Ινεμπολίδης, Ιορδανίδης Γ., Καραγιάννης, Προβατίδης, Καλαϊτζίδης. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Τσότσιος, Πασχώνης, Παπαστεργίου, Σεϊτανίδης, Μαριορίδης, Θεοδωρίδης, Παπασυμεών, Ιωαννίδης, Μπρέγκου, Λυσίτσας, Σφυντίλας.
 
ΔΟΞΑ Δαύκος (62’ Θεοδωρόπουλος), Βέρτζος (46’ Λίμα), Λεάντρο, Νιάρος (57’ Κάπελ), Βαντερσον (78’ Χιντασέλι), Τοπούζης (46’ Αραβίδης), Μπριλάκης (70’ Στεργιανός), Πιτσόκος, Σικαλιάς (54’ Κουπρόγλου), Τριποτσέρης, Έρος (73’ Μαρκόπουλος).
 
Χαραλαμπίδης: «Κάναμε δοκιμές»
 
Δεν μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από πολλά πράγματα ο τεχνικός της Δόξας Απόστολος Χαραλαμπίδης ο οποίος αναφερόμενος στο παιχνίδι τόνισε:
 
«Κάναμε και πάλι κάποιες δοκιμές για να πάρουν κάποιοι παίκτες περισσότερες ευκαιρίες. Προσπαθούμε να κρατηθούμε σε όσο γίνεται καλύτερη κατάσταση αλλά αυτές οι συνεχόμενες αναβολές μας έχουν κάνει άνω κάτω όλα τα πλάνα που έχουμε κάνει. Είναι μια κατάσταση που έχει κλονίσει την αγωνιστική ηρεμία των παικτών και της ομάδας συνολικά. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο πέρα από αναμονή». (ενημέρωση drama-tika.blogspot.com)
 
Πηγή: mikriliga.com