24 Σεπ 2011

Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: Τελετή Λήξης-Απονομή Βραβείων


Μικρό, αλλά πιο πλούσιο παραγωγικά, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, φτάνει στο τέλος του, σε μια τελετή κατά την οποία θα ανανεωθεί το ραντεβού των κινηματογραφιστών και του κοινού για τον επόμενο χρόνο. Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, αύριο, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 19:30. (drama-tika.blogspot.com)

Για 5 μέρες τέθηκαν στην κρίση του κοινού και των κριτικών επιτροπών 126 ταινίες, που μάγεψαν, προβλημάτισαν, σατίρισαν, συγκίνησαν… Πάνω από όλα όμως, μετέδωσαν το φετινό μήνυμα του Φεστιβάλ αποδεικνύοντας ότι εδώ υπάρχει αρκετή «Δράση»!

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης θα γίνει η απονομή βραβείων στο digi, το Διεθνές και το Εθνικό Διαγωνιστικό τμήμα καθώς και η απονομή των τιμητικών διακρίσεων για τη μουσική, τον ήχο, τη σκηνογραφία, την γυναικεία και ανδρική ερμηνεία, το σενάριο, για τον πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη και κάποια ακόμα ειδικά βραβεία.
Οι βραβευμένες ταινίες, θα προβληθούν στις 19:00 στον κινηματογράφο «Ολύμπια».

Η χαρούμενη νότα ενός επιτυχημένου θεσμού δεν θα λείπει από την τελετή λήξης, καθώς στο τέλος, θα πραγματοποιηθεί μια συναυλία στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Ωδείου, όπου θα ερμηνεύσουν τραγούδια τα συγκροτήματα «Χειμερινοί Κολυμβητές» και οι «Melios Balkana Mamas».

Η «διάδραση» όμως του Φεστιβάλ συνεχίζεται, καθώς το μικρό θα «ταξιδέψει» με αποσκευές τις βραβευμένες ελληνικές ταινίες στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ολοκληρώνει έτσι τη γιορτή αυτή της τέχνης, αφήνοντας μέχρι τον επόμενο χρόνο τη δική του δράση, με την ευχή όλοι να έχουν πολλές και εμπνευσμένες δράσεις.

Πηγή: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ