11 Σεπ 2011

Μήνυμα Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας

Η Παιδεία είναι θέμα όλων: των εκπαιδευτικών, των γονέων και κηδεμόνων, των μαθητών και μαθητριών, της κοινωνίας. Είναι θέμα δικό μας. Μαζί θα πρέπει να αναζητήσουμε την υπέρβαση, να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση ενός οράματος για την Παιδεία με πρόταση, με δουλειά, με όραμα και έμπνευση.

Κοινός μας στόχος πρέπει να είναι η διαμόρφωση ενός ποιοτικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, που να εξασφαλίζει στους μαθητές και τις μαθήτριές (drama-tika.blogspot.com ενημέρωση) μας τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες να ικανοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.

Αν θέλουμε να «πλάθομε ανθρώπους με καθαρό στοχαστικό νου που να είναι σε θέση να κρίνουν οι ίδιοι υπεύθυνα όσα προβλήματα τους παρουσιάζονται, χωρίς να παρασύρονται από τον πρώτο δυνατό ή δημαγωγό της ημέρας», όπως θα έλεγε και ο Αλέξανδρος Δελμούζος, (drama-tika.blogspot.com ενημέρωση) θα πρέπει να αντισταθούμε στην ανομία και να έχουμε μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Η προσωπική μου δέσμευση σε αυτή την προοπτική είναι η εφαρμογή του νόμου, η αξιοκρατία και η διαφάνεια, οι ίσες ευκαιρίες για όλους και όλες.

Αν στον ίδιο τον άνθρωπο, όπως είπε και ο Ζακ Μονό, «εναπόκειται να επιλέξει το Έρεβος ή το Βασίλειο», ας ξεκινήσουμε με υψηλούς στόχους και οράματα κι ας καταβάλλουμε όλοι μαζί τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, για να πραγματοποιηθούν. (drama-tika.blogspot.com ενημέρωση)

Σπύρος Ν. Κιουλάνης