24 Σεπ 2011

Καβάλα: Πρώην στρατόπεδο γίνεται πάρκο

Οι δυνατότητες ανάπτυξης και αισθητικής αναβάθμισης της οικιστικής ζώνης του Περιγιαλίου, ανατολικά της Καβάλας στη θέση που λειτουργούσε το στρατόπεδο Ασημακοπούλου, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Καβάλας.


Η εκδήλωση εντάσσονται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «FATE: From Army To Enterprise» (από Στρατόπεδα σε Επιχειρησιακά Κέντρα) στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Καβάλας και μέσα από το οποίο φιλοδοξεί να αντλήσει τους απαραίτητους πόρους για την ολοκλήρωση του φιλόδοξου σχεδιασμού που προβλέπει τη μετατροπή του πρώην στρατοπέδου σ’ ένα μητροπολιτικό πάρκο πρασίνου και αναψυχής με ήπιες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

O Δήμος Καβάλας τα δυο τελευταία χρόνια ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια διεκδίκησης του στρατοπέδου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να το αποδώσει στην τοπική κοινωνία. Οι προσπάθειες αυτές σταδιακά ευοδώθηκαν. Πριν από έξι μήνες η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου υπέβαλε μια ολοκληρωμένη πρόταση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την πλήρη μετατροπή του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου σ΄ ένα χώρο που θα προσφέρει πολλές και μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης στην περιοχή του Περιγιαλίου.