8 Σεπ 2011

Από τους 2039 νεοεξερχόμενους αστυφύλακες, μόνο 1 έρχεται στην Περιφέρεια ΑΜΘ


Μόλις ένας αστυνομικός αναμένεται να τοποθετηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και συγκεκριμένα στην Αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας από τους 2.090 συνολικά νεοεξερχόμενους αστυφύλακες οι 2.039 θα τοποθετηθούν σε υπηρεσίες της Γ.Α.Δ. Αττικής, οι 12 σε υπηρεσίες της Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης και οι υπόλοιποι 39 θα τοποθετηθούν στις υπόλοιπες Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου Κώστας Χατζηαναγνώστου χαρακτήρισε, άνιση και άδικη την κατανομή των νεοεξερχομένων αστυφυλάκων και ιδίως για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ υπογραμμίζοντας ότι, δεν λήφθηκαν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της περιοχής μας, όπως παράνομη μετανάστευση, άνοιγμα συνόρων με Βουλγαρία και αύξηση εισαγόμενης αλλά και εγχώριας εγκληματικότητας.

«Το θέμα θα πρέπει άμεσα να επανεξετασθεί ώστε να υπάρξει μια έστω μικρή διόρθωση αυτής της αδικίας η οποία βεβαίως από μόνη της δεν θα δώσει λύσει στο μεγάλο αυτό πρόβλημα εάν δεν γίνουν και άλλες διαρθρωτικές κινήσεις και παρεμβάσεις», επεσήμανε ο κ. Χατζηαναγνώστου.


Πηγή:inpost