10 Αυγ 2011

Με μυστικοπάθεια κινήθηκε η σύσκεψη της Περιφέρειας ΑΜΘ με σκοπό την ενιαία αντιμετώπιση προβλημάτων των επιχειρήσεών της.


Με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας πραγματοποιήθηκε κλειστή σύσκεψη στους χώρους του Επιμελητηρίου το Σάββατο 6/8/2011 στις 10 πμ.  όπου παραβρέθηκαν όλοι οι Βουλευτές του νομού κκ. Μ. Τιμοσίδης,  Δ. Παπουτσής,  Σ. Εμινίδης,  Ν. Παναγιωτόπουλος , ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Α. Γιαννακίδης , ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Α. Γρανάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Α. Τσατσούλης και τα μέλη της Διοίκησης του οργανισμού κ. Ι. Παναγιωτίδης και Β. Λεμονίδης.  Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενιαία αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ - και αναλυτικότερα:  οι ρυθμίσεις των δανείων των επιχειρήσεων με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, ο συμψηφισμός των υποχρεώσεων κράτους - επιχειρήσεων,  οι εκκρεμότητες πληρωμής της επιδότησης του κόστους μισθοδοσίας και η συνέχιση του μέτρου καθώς και θέματα που αφορούν το ΤΕΜΠΜΕ.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε πνεύμα συνεργασίας με στόχο την κοινή διεκδίκηση των αιτημάτων.  Σκοπός όλων η στήριξη των επιχειρήσεων και η προβολή των δίκαιων αιτημάτων προς την Κυβέρνηση με συντονισμένες, τεκμηριωμένες και από κοινού προσπάθειες.  Καταγράφτηκε η γνώμη και η δέσμευση όλων ότι οι διεκδικήσεις και οι επαφές με τους αξιωματούχους τις Κυβέρνησης θα πραγματοποιούνται συντονισμένα έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι των επιχειρήσεων του νομού, που δεν είναι άλλοι παρά εθνικοί στόχοι. Η συνεργασία όλων των παραβρισκόμενων είναι δεδομένη και φυσικά δεν αποκλείει και τη συνέργια με άλλους φορείς στήριξης των επιχειρήσεων.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Γιαννακίδη, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση σύσκεψης στην έδρα της Περιφέρειας, με τη συμμετοχή όλων των Βουλευτών των πέντε νομών και των Επιμελητηρίων με αντικείμενο την ενιαία επιδότηση του κόστους μισθοδοσίας αλλά και γενικότερης ευαισθητοποίησης και αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.  Επίσης, το Επιμελητήριο θα συνεχίσει τις συντονισμένες διεκδικήσεις σε συνεννόηση με τα Επιμελητήρια της χώρας. Ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Κ. Σιμιτσής, ο οποίος κλήθηκε στη σύσκεψη αλλά απουσιάζει στο εξωτερικό, ενημερώθηκε κατ ιδίαν από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του και συμπαράσταση.

πηγή: Επιμελητήριο Καβάλας