28 Ιουλ 2011

Τραγική ιστορία με ηλικιωμένη συλλέκτρια 20-25 σκύλων σε άθλια κατάσταση

Στην οδό Αριστοτέλους στην Δράμα ζει ηλικιωμένη άνω των 80 η οποία έχει στην κατοχή της 25-30 ενήλικους σκύλους και κουτάβια που ζουν σε άθλιες συνθήκες. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε τελευταία που η γυναίκα ακινητοποιήθηκε στο κρεβάτι.Μέλη του συλλόγου μας επισκέφθηκαν το σπίτι της μετά από ενημέρωσή μας από την αστυνομία και από έντονες διαμαρτυρίες που είχαμε από γείτονες της.
Η κατάσταση που συναντήσαμε ήταν παραπάνω από τραγική. Την ηλικιωμένη και τους σκύλους φροντίζει Αλβανός , ο οποίος μας έβαλε κρυφά από την γυναίκα στην αυλή για να μας δείξει τα ζώα, παρακαλώντας μας να τα απομακρύνουμε από εκεί αφού και ίδιος δεν μπορούσε να τα φροντίσει πλέον.
Η αυλή ήταν γεμάτη…


κουταβάκια διαφόρων ηλικιών ( κάποια άρρωστα ) και 4-5 ενήλικα σκυλιά. Ακούσαμε πολλά γαυγίσματα από ένα παράπηγμα κλειστό στον πάνω όροφο και μας είπε ότι βγήκαν γείτονες που παρακαλούσαν να γίνει κάτι επιτέλους να φύγουν από εκεί τα ζώα που ταλαιπωρούν τόσους ανθρώπους με τα γαυγίσματα, με την δυσοσμία, αλλά ταλαιπωρούνται και τα ίδια κλεισμένα για χρόνια στο σπίτι …γεννώντας ανεξέλεγκτα και ζώντας χωρίς καμία ιατρική φροντίδα, φυλακισμένα.
Μας είπαν ότι τηλεφώνησαν στην αστυνομία στο υγειονομικό στον Δήμο και έχουν πλέον απελπιστεί επειδή κανείς δεν κάνει κάτι.
Τηλεφωνήσαμε στην ηλικιωμένη πολλές φορές προσπαθώντας να την πείσουμε να μιλήσουμε από κοντά , περιμέναμε να μας καλέσει στο σπίτι όπως είπε να μιλήσουμε για την κατάσταση των ζώων της αλλά άδικα…
Πριν μια εβδομάδα κάποια σκυλιά που το έσκασαν από το πίσω μέρος της αυλής βρέθηκαν δηλητηριασμένα …
Οι κάτοικοι κάλεσαν τοπικό τηλεοπτικό κανάλι για να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός…
Σήμερα 25-7-2011 ο σύλλογός μας έκανε αναφορά στον εισαγγελέα για την κακοποίηση των ζώων που συναντήσαμε, περιγράψαμε την κατάσταση των ζώων που είδαμε στο σπίτι της ηλικιωμένης, καταθέσαμε φωτογραφίες από τον χώρο, ζητήσαμε να μας επιτραπεί η είσοδος στο σπίτι της ηλικιωμένης και να οδηγηθούν οι σκύλοι στο κυνοκομείο της πόλης μας για να ελεγχθεί η υγεία τους να στειρωθούν, να εμβολιαστούν, να γίνει μια προσπάθεια να υιοθετηθούν όσοι θα είναι σε θέση υιοθεσίας, και ελπίζουμε να κινηθεί διαδικασία για να τελειώσει αυτή η τραγική υπόθεση.

Σύλλογος « Φίλοι των ζώων Δράμας»