4 Απρ 2016

Θίασος Σκιών στη Δράμα: Ο γάμος του Μπαρμπαγιώργου

Ο Θίασος Σκιών από την Ξάνθη «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»,  παρουσιάζει την παράσταση «Ο γάμος του Μπαρμπαγιώργου» το


Σάββατο 09 Απριλίου στις 19:30 . Η παράσταση θα λάβει χώρα στο Λύκειο Ελληνίδων Δράμας  στην οδό Τέρμα Ηπείρου.

Στο έργο ο γερο Σαμπαναγάς θέλει να παντρέψει την κόρη του. Οι υποψήφιοι γαμπροί είναι πολλοί, όμως η Φατμέ δε θέλει κανέναν. Τα πράγματα μπλέκουν όταν ο Μπαρμπαγιώργος δε δέχεται την απόρριψη και αποφασίζει να την παντρευτεί με το ζόρι. Πως θα ξεφύγει η Φατμέ από τον έρωτα του επίμονου Μπαρμπαγιώργου; Τη λύση έρχεται για να δώσει ο Καραγκιόζης. Με ποιο τρόπο; Αποφασίζει να μασκαρευτεί…
Η συνέχεια στο πανί...
Γενική Είσοδος: 5 €
Προπώληση: 4 €  (στο Βιβλιοπωλείο Ιωαννίδης)

Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»
http://www.talesofkaragiozis.gr/ 
facebook: paramythiakaragiozi

Με την υποστήριξη της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού
http://poetry-folktale-academy.gr/


Σάββατο 09 Απριλίου 2016 – 7:30 μ.μ.
Λύκειο Ελληνίδων Δράμας
Τέρμα Ηπείρου

Θίασος Σκιών: «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»

Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη», ο οποίος εδρεύει στην Ξάνθη, αποτελείται  από τους Δομτζίδη Απόστολο, Κατσιλίδου Ειρήνη και Μιχαηλίδου Νατάσα.

Η αγάπη των παραπάνω ανθρώπων για το θέατρο σκιών οδήγησε στη δημιουργία του θιάσου το φθινόπωρο του 2013 και από τότε δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Καραγκιοζοπαίχτης του θιάσου μας είναι ο Δομτζίδης Απόστολος. Είναι μόνιμος  συνεργάτης  της  ομάδας  εργασίας  για  το  αρχείο  του  ελληνικού θεάτρου  σκιών  του  Κέντρου  Βυζαντινών,  Νεοελληνικών  και  Κυπριακών Σπουδών  του  Πανεπιστημίου  της  Γρανάδα.  Το  2014  συμμετείχε  στους 5ους Αγώνες  Ελληνικού  Θεάτρου  Σκιών  και  βραβεύτηκε  με  το  Βραβείο Δεξιοτεχνίας Κίνησης.

Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει στο κοινό τις παραστάσεις «Τα αινίγματα της Βεζυροπούλας», «Ο Καραγκιόζης Προφήτης», «Ο Καραγκιόζης γιατρός», «Τα 82 εντάλματα», «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το Καταραμένο Φίδι», «Ο Γάμος του Μπαρμπαγιώργου» και «Οι τρεις καλές συμβουλές» με την τελευταία να αποτελεί πρωτότυπο θεατρικό έργο του Απόστολου Δομτζίδη, διασκευή λαϊκού παραμυθιού.

Ο θίασός μας έχει συνεργαστεί με πλήθος πολιτιστικών φορέων και συλλόγων, όπως το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, τα Λύκεια Ελληνίδων Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας,  το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, τη Δημωφέλεια Καβάλας, το εργαστήρι «Θεάτρου Ανάβασις», τον Δήμο Αβδήρων, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και  διάφορους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Βόρειας Ελλάδας.


Θίασος Σκιών
«Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»

6976 491598, 6976 478073, 25410 91973
Διομήδεια Ξάνθης 67100
www.talesofkaragiozis.gr
faceboook: paramythiakaragiozi
email: apdomtz@gmail.com

nat.michailidou@yahoo.gr