6 Απρ 2016

Δήμος Δράμας: Νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας - 371 θέσεις για τον Δήμο

Ο Δήμαρχος Δράμας, κ.Χριστόδουλος Μαμσάκος, στις 6-4-2016 επισκέφθηκε την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Ράνια Αντωνοπούλου, στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Αθήνα.


Στην συνάντηση, ο Δήμαρχος επισήμανε το μεγάλο ποσοστό ανεργίας που πλήττει τον Δήμο Δράμας και την αναγκαιότητα λήψης κατάλληλων μέτρων για την αντιμετώπιση του ζητήματος, ενώ ανέφερε ότι η Δράμα θα πρέπει να είναι από τους πρώτους Δήμους της Ελλάδας που θα ενταχθεί στα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, προκειμένου να στηριχθούν οι μακροχρόνια άνεργοι της περιοχής μας.

Ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, εξασφάλισε 371 θέσεις για τον Δήμο και κατοχύρωσε ότι η Δράμα θα είναι στη δεύτερη φάση του προγράμματος, όπου θα ενταθούν 34 δήμοι – θύλακες υψηλής ανεργίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού.

Τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας σχεδιασμένα με επίκεντρο τον άνεργο και τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας θα είναι οκτάμηνης διάρκειας και όχι πέντε μηνών, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος, ενώ θα παρέχουν πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.


Από το Γραφείο Τύπου