4 Απρ 2016

Ημερίδα με θέμα «Το διαδίκτυο που θέλουμε. Ο ρόλος των γονέων και των εκπαιδευτικών»

Μία μοναδική εκδήλωση οργανώνεται τη Δευτέρα 11 Απριλίου στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο Δράμας με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Δράμας και συνδιοργανωτές το Δήμο Δράμας, την ΕΛΜΕ Δράμας, την ΠΕΚΑΠ και τον Εκπαιδευτικό Κύκλο.


Η εκδήλωση έχει σαν θέμα «Το διαδίκτυο που θέλουμε. Ο ρόλος των γονέων και των εκπαιδευτικών» και απευθύνεται σε όλους όσους εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τη χρήση του Internet. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη στάση που πρέπει να τηρούν οι γονείς και στις διδακτικές προσεγγίσεις και συμπεριφορές που πρέπει να προωθήσουν οι εκπαιδευτικοί μέσα στα σχολεία τους.

Για την ανάλυση των παραπάνω έχουν κληθεί σαν εισηγητές επιστήμονες από την Κω, την Πάτρα, την Καβάλα και τη Δράμα με μεγάλη εξειδίκευση στα θέματα που θα αναλύσουν (βιογραφικά εισηγητών). Η εμπειρία τους θα τους επιτρέψει να προσεγγίσουν τα προβλήματα με έναν καινοτόμο και ουσιαστικό τρόπο. Οι ομιλίες δε θα αναλωθούν σε γνωστές αναφορές και κινδυνολογίες, αλλά θα περιέχουν σημαντικές πληροφορίες και στοιχεία που θα βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους να καταλάβουν τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων.

Επιπλέον, στα πλαίσια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί μία σύγκριση μεταξύ των προηγμένων και των αναπτυσσόμενων χωρών, όσον αφορά τη χρήση του διαδικτύου. Μέσα από αυτή τη μεθοδολογία θα γίνει κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία τα επόμενα χρόνια (αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης).

Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων θα προκύψουν τόσο οι πρακτικές λύσεις για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων, όσο και η ενδεδειγμένη μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των διαδικτυακών κινδύνων.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των παρευρισκομένων θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό σχετικό με το eSafetyLabel, οδηγοί για το Facebook και οδηγοί για το παράνομο περιεχόμενο από τη Safeline. Επίσης θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς βεβαίωση συμμετοχής από τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης.

Σας καλούμε να μη χάσετε αυτήν την εκδήλωση γιατί το αξίζετε εσείς και τα παιδιά σας. Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 11 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο Δράμας. Είσοδος ελεύθερη.


Οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης