1 Απρ 2016

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΜΑΣ: Να σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό των προσφύγων

Η Οικολογική Κίνηση Δράμας στέκετε αλληλέγγυα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες από την πρώτη ημέρα της  εγκατάστασής τους στην πόλη μας. Σχεδόν καθημερινά είμαστε στον χώρο φιλοξενίας  στην ΒΙΠΕ Δράμας. Αυτό όμως δεν αρκεί. Σήμερα 30 Μαρτίου η κυβέρνηση φέρνει προς επικύρωση στην Βουλή την 


ευρωτουρκική συμφωνία για την «αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης», μια συμφωνία που αναστέλλει τη συνθήκη της Γενεύης για την προστασία των προσφύγων και αντικαθιστά τις πολιτικές υποδοχής με την μαζική κράτηση και τις συλλογικές απελάσεις προσφύγων. 

Καλούμε  όλους τους κατοίκους της περιοχής να στηρίξουμε όλοι μαζί έμπρακτα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και να σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό  τους, αλλά   και να τους στηρίξουμε φιλοξενώντας τους στα σπίτια μας. Η Οικολογική Κίνηση ανακοινώνει τακτικά λίστα με τα αναγκαία είδη, τα συγκεντρώνει στην Χατζηανέστη 13 και τα προωθεί στον χώρο φιλοξενίας. Ακόμη όσοι επιθυμούν μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας για φιλοξενία οικογενειών ή για οποιαδήποτε  βοήθεια μπορεί να προσφέρει ο καθένας. Αλλά το να σταθούμε δίπλα στους φιλοξενούμενους μας  απαιτεί   να δώσουμε κάτι παραπάνω. Χρειάζεται να διαθέσουμε την αγάπη και το χρόνο μας προκειμένου να νοιώθουν συνεχώς ότι θα είμαστε δίπλα τους σε ότι χρειαστούν.

Δεν μπορούμε βέβαια να αφήσουμε ασχολίαστη την ανικανότητα της πολιτείας και των τοπικών αρχών να διαχειριστούν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Οι εθελοντές δίνουμε καθημερινά μάχη για την αξιοπρεπή διαβίωση όλων των ανθρώπων που φιλοξενούνται σε ένα κατά τα άλλα αφιλόξενο χώρο. Τους καλούμε  να φροντίσουν τουλάχιστον για την καθημερινή σύνδεση  με την πόλη,  την ιατροφαρμακευτική τους υποστήριξη η οποία είναι ελλιπής,  την διατροφή ευ-παθών ομάδων και την εγκατάσταση ασύρματου δικτύου.


Για την Οικολογική Κίνηση Δράμας
ο Πρόεδρος


Ανδρέας Χ. Μπακιρτζής