7 Μαρ 2016

Καμιά σοβαρή παρέμβαση μετά την «Ονειρούπολη» Σε άθλια κατάσταση ο μισός δημοτικός κήπος- ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

Του Θανάση Πολυμένη

 Ο ΔΗΜΟΣ Δράμας, απέδειξε ότι αν θέλει, μπορεί να το κάνει! Μέσα σε χρόνο μηδέν, πήρε μια παλιά αποθήκη στη ΒΙ.ΠΕ. και την μετέτρεψε σε έναν χώρο, έστω υποτυπωδώς, να μπορέσει να φιλοξενήσει περί τα 800 άτομα προσφύγων από τη Συρία! Φυσικά, η χρήση του χώρου στη συνέχεια, θα δείξει πόσα καλά έγιναν όλα. 


Από το τίποτα όμως, δημιούργησε τουαλέτες και μπάνια με υποτυπώδεις συνθήκες υγιεινής, μέσα σε πέντε μέρες!


Λογικό είναι λοιπόν να αναρωτηθεί κανείς, γιατί δεν δείχνει τον ίδιο ζήλο για την ανάπλαση του δημοτικού κήπου, όταν αυτός βγαίνει λαβωμένος και στραπατσαρισμένος από την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της «Ονειρούπολης» κάθε χρόνο;

  

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ο δημοτικός κήπος της πόλης, παρουσιάζει την πλέον άθλια κατάσταση, κυρίως στο μισό του νότιο τμήμα. Η κατάσταση είναι τόσο άσχημη, όσο φαίνεται και στις φωτογραφίες που πήραμε χθες το πρωί. Λασπουριά παντού. Το αποτύπωμα που άφησαν οι εγκαταστάσεις των μεγάλων παιχνιδιών, όπως για παράδειγμα τα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια και άλλα, είναι τραγικά.




Προ ημερών, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δράμας, η παράταξη «Project Δράμα 2020», με επικεφαλής τον κ. Β. Καλφόπουλο, έθεσε το ζήτημα στον αρμόδιο εντεταλμένο σύμβουλο κ. Χατζηγιάννη, ο οποίος απάντησε ότι οι παρεμβάσεις θα είναι άμεσες και ότι θα υπάρξει αποκατάσταση όλων των ζημιών. Όπως είπε μάλιστα ο ίδιος, βρίσκονται σε συνεννόηση με τους διοργανωτές της «Ανθοκομικής» έκθεσης, να γίνει σε άλλο σημείο, ώστε να μην επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο το ίδιο σημείο του κήπου.

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο η μερική αναμόρφωση του δημοτικού κήπου, αυτού του φυσικού στολιδιού στο κέντρο της πόλης και της ανάσας ζωής. Χρειάζεται να γίνει κάτι μόνιμο και σταθερό, ώστε, έστω και μετά την «Ονειρούπολη», η κατάσταση να μην παρουσιάζεται τόσο άσχημη όσο σήμερα! Και να σκεφτεί κανείς, ότι φέτος, δεν είχαμε καν τις βροχές που είχαμε πέρυσι την ίδια εποχή!

Πηγή: ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ