22 Μαρ 2016

Βαγγέλης Παππάς: « Δε θα γίνει… ΚΑΟΔ, η Καβάλα BC»

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε χθες στους 93,7, Βαγγέλης Παππάς.
Μιλώντας για το καλοκαιρινό σχεδιασμό της ομάδας, κατηγόρησε τον Γιάννη Τζήμα για τις  επιλογές που είχε στο μεταγραφικό κομμάτι ενώ για την επόμενη μέρα, τόνισε ότι η ομάδα κανονικά θα συνεχίσει στην Α2 και δε θα έχει την τύχη του ΚΑΟΔ.


Επίσης εκθείασε τον Στιβ Γιατζόγλου, χαρακτηρίζοντας τον, λιοντάρι.

Παραθέτουμε τα κυριότερα αποσπάσματα από τη συνέντευξη.

*Για την επόμενη μέρα, μετά την ήττα στον Κολοσσό: « Η ομάδα έκανε τη μεγάλη προσπάθεια για την υπέρβαση. Απ` ότι φαίνεται έχουμε ελπίδες μόνο μαθηματικά, για τη σωτηρία»

*Για την αποτίμηση της χρονιάς: « Όλο τα λάθος ήταν στο ξεκίνημα. Η διόρθωση που επιχειρήσαμε να κάνουμε, δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, όπως αυτά πιστεύαμε όλοι. Στην κρίσιμη στιγμή, είχαμε τον τραυματισμό του Ταπούτου, ο οποίος ήταν σε μια φάση που θα μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα, να πάρει το κάτι παραπάνω, στα ματς της Πάτρας και της Κηφισιάς. Αν κερδίζαμε αυτά τα δύο παιχνίδια, σήμερα θα μιλούσαμε εντελώς διαφορετικά. Εμείς δεν έχουμε την οικονομική βάση, να παίρνουμε από το πάνω μέρος του καλαθιού. Δυστυχώς παίρνουμε από κάτω. Δεν πήραμε δυο παίκτες που περιμέναμε και αναγκαστήκαμε να κάνουμε επιλογές, εντελώς λανθασμένες. Νομίζω ότι έγιναν λάθος κινήσεις με παίκτες που φαινόταν ότι ούτε καν, έπρεπε να είναι στο ρόστερ. Η διοίκηση δε μπορούσε να επεμβαίνει σε θέματα προπονητικά.  Διάλεξε ο προπονητής παίκτες, που φαινόταν από τη πρώτη στιγμή, ότι δεν κάνουν για την ομάδα. Δεν θα έπρεπε ποτέ να βγει δελτίο για το Μέντλιν και να χάσουμε μια μεταγραφή. Όλες οι ομάδες παίρνουν παίκτες αυτή τη στιγμή, ακόμη και ο Κόροιβος. Εμείς είχαμε αποκλειστεί από το Γενάρη. Πριν τελειώσει ο πρώτος γύρος. Στον τραυματισμό του Ταπούτου αν φέρναμε έναν άλλον παίκτη, τότε θα μπορούσαμε να αναπληρώσουμε το κενό του. Φώναζα να μη φύγει ο Γκόρντον αλλά αυτός έφυγε. Μείναμε χωρίς άσσο, στα επόμενα παιχνίδια. Στις καφετέριες όλα αυτά παρουσιάζονται εντελώς διαφορετικά. Τα λάθη έγιναν στο σχεδιασμό.  Όταν έχεις πάρει κακώς τον Βαν Ντερ Μαρς, δε φέρνεις πάλι τον Βάργκας που και αυτός έχει ύψος 2.10. Αυτά ποιος τα κρίνει; Δεν τα κρίνει το προπονητικό τιμ. Έφεραν δυο παίκτες με ύψος 2.10. Εγώ τους έφερα;  Εμείς φέραμε αργοκίνητα καράβια. Είχα αντιρρήσεις για πολλά πράγματα αλλά δε μπορούσα να ξεπεράσω τον προπονητή.  Έλεγα στον πρόεδρο, να μην υπογράψει δελτίο για τον Βαν Ντερ Μαρς. Τον είδα τον Αύγουστο και είπα ότι σηκώνει τα χέρια του, ένα τέταρτο, μετά που περνάει η μπάλα. Ο Τζήμας έχει τις δικές του θέσεις και τα λέει εντελώς διαφορετικά στις καφετέριες.  Δεν είναι θέμα μόνο του ρόστερ. Τραυματίστηκε ο Σίνης, τραυματίστηκε ο Βελισαρίου, ο Δεμερτζής είναι τραυματίας μια τον έχεις, την άλλη δεν τον έχεις.  Στην Εσθονία λέει ο μάνατζερ, ότι πετάνε ο Κεμπ και ο Βαν Ντερ Μαρς. Εντάξει να τους βάλουμε και στη… κατασκήνωση, μπορεί να έχουμε μεγάλες επιδόσεις. Στα «Μαυροσκούφεια» ο προπονητής, δήλωσε ότι θα πουλήσουμε τον Βαν Ντερ Μαρς, το Γενάρη.  Μας απειλούσε ο Βαν Ντερ Μαρς και ήθελε να πληρωθεί ενώ κάθε βράδυ ήταν στο… κωλάδικα με την γνωστές κυρίες που πέφτουν επάνω στους παίκτες. Έκανε τις διακοπές του και μας απειλούσε.

Για την περσινή ομάδα της Α2, ρώτησα το Μάιο του 2015, τον προπονητή και μου είπε ότι δεν έκανε κανένας για την πρώτη πεντάδα- εξάδα. Είχε τεθεί ένα θέμα αν θα παίρναμε τον Ταπούτο η τον Στεφανίδη. Επιλέξαμε τον Ταπούτο και σίγουρα μας δικαίωσε.

Πρέπει όλοι να βάλουμε λεφτά. Ο Παπακωνσταντίνου έχει καταστραφεί οικονομικά. Εγώ έχω ματώσει. Πήραμε έναν προπονητή, πραγματικό λιοντάρι. Πίστευε ότι θα ανατρέψει την κατάσταση. Αν δεν ήταν ο τραυματισμός του Ταπούτου, θα το γυρνούσαμε. Δεν είμαστε η τελευταία ομάδα, πρέπει να το αποδείξουμε στον Αρκαδικό. Η παραμονή  δεν εξαρτάται μόνο  από μας. Εγώ ζήτησα συγνώμη από τον κόσμο στην αρχή , από τον απλό φίλαθλό κόσμο. Είχαμε σε πρώτη φάση, 700 εισιτήρια διαρκείας. Ευχαριστούμε τη ΛΦΚ, που ήταν πάντα μαζί μας. Ο πονηρός φίλαθλος, θέλει να μπαίνει τζάμπα, στο τελευταίο δεκάλεπτο ενώ βγαίνει και χαίρεται στο facebook  όταν χάνει η ομάδα.  Δε ζητάω συγνώμη από αυτούς, είναι και σκουπίδια της πόλης».

*Για την επόμενη μέρα στην ομάδα: « Θα είναι μέρα ανασύνταξης και προβληματισμού.  Δε μπορεί να πληρώνει μόνο, ένας άνθρωπος που είναι χαμηλών τόνων και δε βγαίνει να πει τα πράγματα με το όνομα τους. Βρέθηκαν άνθρωποι να τον κράζουν, τις πρώτες αγωνιστικές. Για να ικανοποιήσει την κερκίδα ο πρόεδρος, έδιωξε τον Γκόρντον, αλλά αυτή η κίνηση μας στοίχησε. Δεν ήμασταν ομάδα μέχρι να έρθει ο Λέιζερ. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Καβάλα BC να έχει την τύχη του ΚΑΟΔ. Είχα μια κουβέντα με τον πρόεδρο και είπαμε ότι εμείς θα συνεχίσουμε αλλά σε διαφορετική βάση. Τηρουμένων των αναλογιών. Δε θα καταστραφούμε οικονομικά.  Η παρουσία μας στην Α2 θα είναι αυτό που αντέχει η πόλη. Δε θα κάνουμε τα χατιράκια του καθενός και να πληρώνουμε εμείς τη νύμφη. Δε θα γίνουμε ΚΑΟΔ αλλά όταν εμείς κάναμε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, δεν πήρε κανείς μετοχές.  Κανένας, όταν λέμε κανένας το εννοούμε. Πρέπει ο Παπακωνσταντίνου, να πουλήσει το σπίτι του, για να βλέπει ο καθένας την ομάδα στην Α1;  Μόνο ο Αντιδήμαρχος, ο κ. Φιλόσογλου, μας στήριξε. Έκανε ότι μπορούσε για το γήπεδο κι για την ομάδα».

*Για το Στιβ Γιατζόγλου: « Η Καβαλίτσα έγινε Καβάλα με τον Γιατζόγλου.  Μόνο η αναφορά που γίνεται στα αθλητικά site για την Καβάλα, πληρώνεται πάρα πολύ για να διαφημίσεις την πόλη».
Τ. Π

http://www.proininews.gr/