23 Φεβ 2016

Δράμα: ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» - Ημέρα Ζιζανιολογίας

Τη 2η επιστημονική συνάντηση, με τίτλο «Ημέρα Ζιζανιολογίας», διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, στη Δράμα.


Η «Ημέρα Ζιζανιολογίας» θα υλοποιηθεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 10:00π.μ., στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ), στο 5ο χλμ. Δράμας-Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση, κεντρικοί ομιλητές θα είναι δύο κορυφαίοι ζιζανιολόγοι της χώρας μας, ο καθηγητής Ζιζανιολογίας της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Ηλίας Ελευθεροχωρινός και ο Δρ. Ζιζανιολογίας κ. Κωνσταντίνος Γιαννοπολίτης. Ο γεωπόνος του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», κ. Άνθιμος Αναστασιάδης, θα είναι ο τρίτος ομιλητής στην ημερίδα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι τρεις ομιλητές θα αναλύσουν θέματα που σχετίζονται γενικά για τα ζιζάνια και τα ζιζανιοκτόνα, τον τρόπο διαχείρισης και αντιμετώπισης των ζιζανίων των κυριότερων καλλιεργειών του Ν. Δράμας (αραβόσιτος, ηλίανθος, βαμβάκι, χειμερινά σιτηρά, πατάτα, μηδική, ροδιά), καθώς και το επίκαιρο θέμα της ανθεκτικότητας των ζιζανίων στα ζιζανιοκτόνα.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε αγρότες, γεωπόνους και φοιτητές.

Η «Ημέρα Ζιζανιολογίας», εντάσσεται στο πλαίσιο ενός κύκλου επιστημονικών συναντήσεων, που καθιέρωσε το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας και αποτελεί συνέχεια, της περυσινής επιτυχημένης 1ης επιστημονικής συνάντησης που είχε τίτλο «Ημέρα Φυτοπροστασίας». Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν ως κύριο σκοπό την ενημέρωση της παραγωγικής βάσης, σχετικά με τρέχοντα ζητήματα του αγροτικού χώρου, από διακεκριμένους επιστήμονες του γεωτεχνικού κλάδου.


Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, κ. Αναστασιάδη Άνθιμο, τηλ 2521058175, e-mail: drogeeka@otenet.gr