5 Φεβ 2016

Διανομή διατακτικών και ιστορίες αυτοβιογραφικής γραφής από την Ένωση Κυριών

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 η Ένωση Κυριών Δράμας μοίρασε εβδομήντα τέσσερις διατακτικές σε ισάριθμους ωφελούμενους του προγράμματος “Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία”.


Παράλληλα οι ωφελούμενοι ενημερώθηκαν λεπτομερώς από τα δύο στελέχη του προγράμματος για την δράση του Δήμου Δράμας που αφορά στην διανομή κάδων κομποστοποίησης, μία δράση που γίνεται στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου “Αστική Αναζωογόνηση”. Μάλιστα για την δράση αυτή έδειξαν ενδιαφέρον οι περισσότεροι από τους ωφελούμενους, οι οποίοι έμαθαν για τους τρόπους συμμετοχής στην συγκεκριμένη διαδικασία, την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων αλλά και τα οφέλη που έχει για το περιβάλλον η συγκεκριμένη ενέργεια.

Επίσης τα στελέχη του προγράμματος ζήτησαν από τους ωφελούμενους να συμμετέχουν σε μία ακόμη δράση που οργανώνει η Ένωση Κυριών με τον τίτλο “Μου είπαν να γράψω μία ιστορία...” που θα αφορά σε ιστορίες αυτοβιογραφικής γραφής με εμπειρία από την ζωή τους. Τέλος ενημερώθηκαν για το επόμενο γεύμα αγάπης που θα πραγματοποιηθεί για τα μοναχικά άτομα του προγράμματος στις 8 Μαρτίου 2016,στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας.

Η Ένωση Κυριών από τον Σεπτέμβριο 2014 ξεκίνησε την υλοποίηση ενός νέου προγράμματος με τίτλο: «Μέριμνα για την Τρίτη ηλικία». Αφορά στην  μηνιαία παροχή διατακτικών για την αγορά τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους άνω των εξήντα ετών. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται 74 οικογένειες και  έχει διάρκεια δύο ετών. Παράλληλα στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωσή των επωφελούμενων σε θέματα υγιεινής διατροφής, ώστε να έχουν και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το κόστος του προγράμματος καλύπτεται εξολοκλήρου από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα  και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ