22 Ιαν 2016

Διανομή κάδων κομποστοποίησης

Ο Δήμος Δράμας στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου “Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015” πρόκειται να διανέμει με κλήρωση στους δημότες του 410 κάδους κομποστοποίησης.

Αναλυτικότερα θα διανεμηθούν:

α) 306 κομποστοποιητές κήπου χωρητικότητας 300 lt

β) 101 κομποστοποιητές μπαλκονιού χωρητικότητας 60 lt, απόλυτα στεγανοί με συλλέκτη υγρών και κρουνό απορροής στραγγιδίων. 

γ) 3 κομποστοποιητές για όλους τους χώρους (περιστρεφόμενοι) για να κομποστοποιούν με ταχύς ρυθμούς, χωρητικότητας 230 lt.

Οι λιπασματοποιητές θα παραδοθούν με τους απαραίτητους ανά κάδο γεωσκώληκες και το υλικό του αρχικού υποστρώματος


Οι δημότες που ενδιαφέρονται καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή με αίτηση τους στη Δ/νση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης (Δημαρχείο-γραφείο 307) 

έως την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 

καλώντας στα τηλέφωνα 2521350664 (κο Μαυρίδη Δημήτριο) 
και 2521022263 (κο Κουρουτζίδη Παναγιώτη) 

ή αποστέλλοντας email με θέμα “Κάδοι κομποστοποίησης” στην ηλεκτρονική διεύθυνση dmavr@dimosdramas.gr, αναφέροντας το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση και το τηλέφωνο επικοινωνίας τους.


Τι είναι η κομποστοποίηση

Η κομποστοποίηση είναι μια απόλυτα φυσική διαδικασία που μετατρέπει τα οργανικά οικιακά απορρίμματα σε οργανική ουσία (οργανικό λίπασμα) κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί για τη λίπανση και εμπλουτισμό των φυτών (καλλωπιστικών και καλλιεργούμενων).

Τι μπορούμε να βάζουμε στον κάδο κομποστοποίησης:

τσόφλια αυγών, φλούδες φρούτων και λαχανικών, ψωμί, φακελάκια τσαγιού, καφές, δημητριακά, φυτικά υπολλείματα (φύλλα, κλαδιά και άνθη, κοπές από τον χλοοτάπητα, ξερά φύλλα), χαρτιά (που να μην έχουν λερωθεί με λάδια), άχυρο ή πριονίδι, τρίχες, κοπριά, χώμα ή κόμποστ.