18 Ιαν 2016

Αποχαιρετισμός «Ονειρούπολης» 2015 -2016

Η συνταγή για την επιτυχία μπορεί να έχει πολλά συστατικά. Υπάρχει , όμως κάτι που μένει πάντα το ίδιο: Η αγάπη για τα παιδιά και το μεράκι για το καλύτερο αποτέλεσμα.  


Αυτό ακριβώς χρησιμοποίησαν οι άνθρωποι της «Ονειρούπολης» στα τέλη του καλοκαιριού, όταν για 12η χρονιά ξεκίνησαν τις εργασίες για την φετινή διοργάνωση.

Άγχος και αυτοπεποίθηση, αγωνία και δημιουργία, αμφιβολία και σιγουριά, όλα μαζί σε μια καθημερινότητα τριών μηνών με ένα και μοναδικό σκοπό: Την επιτυχία, τη χαρά, το χαμόγελο και το ταξίδι στο όνειρο.

Στις 3 Δεκεμβρίου όλα σχεδόν ήταν έτοιμα. Έμεναν μόνον μικρές λεπτομέρειες. Ο ερχομός του Αη Βασίλη και η έναρξη της λειτουργίας της «Ονειρούπολης».


Ο Αη Βασίλης όμως έθεσε κανόνες για να έρθει: “Επιτρέπονται μόνο γέλια και χαρές, μόνο τραγούδια κι ευχές, μόνο αγάπη κι αγκαλιές, μόνο παιχνίδια και γλυκές λιχουδιές”.


Έχοντας, λοιπόν, εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις ξεκίνησε στις 3 Δεκεμβρίου η 12η  «Ονειρούπολη» διάρκειας 36 ολόκληρων ημερών.


Μέρα με την ημέρα η αγωνία μετατρέπονταν σε χαρά και ικανοποίηση. Η «Ονειρούπολη» πλημμύριζε με κόσμο απ’ όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Όλο και περισσότεροι φίλοι, ζευγάρια, οικογένειες, πολυπληθείς ομάδες εκδρομέων διάλεγαν ως προορισμό τους το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο χωριό της Ελλάδας. Όλοι τους είχαν ένα κοινό σκοπό: Να ζήσουν το δικό τους Χριστουγεννιάτικο παραμύθι, να απολαύσουν μερικές ημέρες που θα μπορούσαν να αισθανθούν και πάλι παιδιά, να νιώσουν την εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων & της Πρωτοχρονιάς όπως πουθενά αλλού στην Ελλάδα.

Καθημερινά, οι εκατοντάδες εθελοντές έδιναν το πιο ζεστό χαμόγελο τους, τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου οι επισκέπτες να νιώσουν το πνεύμα των γιορτών και να ζήσουν ανεπανάληπτες στιγμές.

Η χωροταξική επέκταση που στην αρχή φόβισε, αποδείχθηκε μια εξαιρετική ιδέα. Η προσθήκη νέων, πρωτότυπων και διαδραστικών παιχνιδιών ήταν πετυχημένη. Οι δεκάδες δωρεάν παράλληλες δράσεις, η συμμετοχή των τοπικών καλλιτεχνών μαζί με την συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων διασκέδασαν τους επισκέπτες της «Ονειρούπολης».

Παράλληλα, μουσικά συγκροτήματα, μπάντες, χορευτές και χορεύτριες γέμισαν με μελωδίες, χρώματα και γιορτινή ενέργεια την πόλη μας.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. κύριος Αναστάσιος Χατζηκυριακίδης στέλνει το δικό του  μήνυμα: «Φέτος αυτό που ζήσαμε ήταν κάτι μοναδικό. Η «Ονειρούπολη» ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Χαρακτηριστικά πρέπει να αναφέρω πως για πρώτη φορά χρησιμοποιήσαμε ηλεκτρονικά μέσα καταμέτρησης των επισκεπτών σε 2 από τα 12 σημεία εισόδου του Δημοτικού Κήπου. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Περισσότεροι από 800.000 επισκέπτες εισήλθαν στην «Ονειρούπολη» και παρακολούθησαν περισσότερες από 300 ώρες ζωντανού προγράμματος, 12 μεγάλες συναυλίες, 86 παραδοσιακούς μουσικοχορευτικούς συλλόγους, 13 χορωδίες, 24 συγκροτήματα και μπάντες, 14 θεατρικές παραστάσεις και 20 παρελάσεις στους δρόμους της πόλης.

Όλα αυτά συνέβησαν στην φετινή «Ονειρούπολη». Οι στόχοι μας θα είναι ακόμα υψηλότεροι για την επόμενη χρονιά. Υποσχόμαστε πως η 13η  «Ονειρούπολη» θα είναι καλύτερη.

Οφείλω και με μεγάλη χαρά και περηφάνια θέλω να αναφερθώ στους εκατοντάδες δημότες εθελοντές που και φέτος στήριξαν το θεσμό και υποδειγματικά υποστήριξαν τις 26 Δωρεάν Δράσεις της «Ονειρούπολης». Τους ευχαριστώ όλους αλλά και τον καθένα ξεχωριστά. Δίχως την πολύτιμη βοήθειά τους δεν θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που παρουσιάζει η διοργάνωση μιας τόσο μεγάλης γιορτής.

Η τελευταία βραδιά, με τη συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου, δεν ήταν βραδιά αποχαιρετισμού αλλά μία βραδιά υπόσχεσης για αντάμωση την επόμενη χρονιά. Με όλους όσους δούλεψαν γι αυτή, με όλους όσους την επισκέφθηκαν για να την απολαύσουν, με όλους όσους την αγάπησαν, ευελπιστώντας ταυτόχρονα να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους φίλους από κάθε γωνιά της χώρας να μας επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά τον υπέροχο τόπο μας.

Η φετινή Ονειρούπολη αγαπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά και νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω όλους εσάς που την αγκαλιάσατε.

Καλή αντάμωση σε έντεκα μήνες από σήμερα .....»