9 Οκτ 2015

Αυτοδιοίκηση Πολιτών: Νοσοκομείο Δράμας: Κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος…!!!

Στην ειδική συνεδρίαση  που πραγματοποιήθηκε  κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου του Δημοτικού  Συμβουλίου για την κατάσταση του Νοσοκομείου, απεδείχθη πως ήταν μια κακοστημένη φιέστα που κατέληξε σε ευχολόγια για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει.


Όσο η δημόσια υγεία εδώ και  15 χρόνια κατέρρεε, οι διοργανωτές αλλά και πολλοί από τους συμμετέχοντες, δεν έβρισκαν κανένα πρόβλημα τόσο σοβαρό ώστε να αντιδράσουν έστω και προσχηματικά.

Επίσης δεν ακούσαμε από τη δημοτική αρχή αλλά και τις περισσότερες παρατάξεις να τοποθετούνται σχετικά με την παράδοση του δημόσιου συστήματος υγείας στην αγκαλιά ενός γιγαντιαίου κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα.

Αλλά ακόμα και σήμερα, που έστω και αργά "συνειδητοποίησαν" την τραγική κατάσταση, πέρα από ευχές και υποσχέσεις, ουδέν.

Και δεν εννοούμε φυσικά, να βρεθούν λύσεις - μπαλώματα όπως π.χ. να αναλάβει ο Δήμος τα έξοδα φύλαξης ή ακόμα χειρότερα να διεκδικηθούν χρηματοδοτήσεις εις βάρος γειτονικών νοσοκομείων, αντί να διεκδικούμε την αύξηση της πίτας, μέσω της φορολογίας αυτών που κατέχουν τον πλούτο στη χώρα μας και που τα χρόνια των μνημονίων αύξησαν τις περιουσίες τους.

Εννοούμε ότι η υγεία ως κοινωνικό δικαίωμα, είναι κοινωνικό αγαθό και ως εκ τούτου δεν μπορεί παρά να είναι Δημόσια και Δωρεάν για όλους και φυσικά είναι υποχρέωση του κράτους η χρηματοδότηση για τη λειτουργία του.

Δεν αρκεί λοιπόν η διακήρυξη καλών προθέσεων, γενικά και αόριστα. Όλοι θέλουμε ένα νοσοκομείο, σύγχρονο, φιλικό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες υγείας όλων των πολιτών. Πρέπει να συμφωνήσουμε στο τι θα διεκδικήσουμε, από ποιόν, και με ποιούς τρόπους.

Πρέπει να διεκδικήσουμε άμεσα:

α) την αύξηση της χρηματοδότησης  ώστε  να διασφαλίζεται η  απρόσκοπτη και ασφαλής  λειτουργία  του νοσοκομείου χωρίς να υπάρχει κίνδυνος  κλεισίματος κλινικών.

β) την πλήρη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας με την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

γ) την ανάπτυξη Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας η οποία θα δώσει τη δυνατότητα αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών των νοσοκομείων.



Το Γραφείο Τύπου