6 Οκτ 2015

Για ζωοκτονία στον Εισαγγελέα 59χρονος στην Δράμα

Στην Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας βρέθηκε 59 χρονος που εις βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δοξάτου της, για παράβαση της νομοθεσίας περί ζωοκτονίας.


Ειδικότερα, το Σάββατο 3-10-2015 το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Αδριανής Δράμας, ο 59χρονος, με τη χρήση κυνηγετικού όπλου, πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο σκυλιά, ιδιοκτησίας 58χρονου ημεδαπού, ένα εκ των οποίων θανάσιμα. 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου.

Με νέα της ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι, ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδος ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές.


Και συνεχίζοντας καταλήγει «Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.»