23 Σεπ 2015

Δήμος Δράμας-Πρωτοβουλία για τους Πρόσφυγες: Διατηρούμε ζωντανό το αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς

Το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας εκτυλίσσεται μια πρωτοφανής κρίση μεταναστευτική. Εκατοντάδες, χιλιάδες πρόσφυγες που προέρχονται από εμπόλεμες χώρες διεκδικούν την ελπίδα στο όνειρο, προσπαθώντας να κατευθυνθούν στην Κεντρική και Βόρια Ευρώπη με ενδιάμεσο σταθμό την Ελλάδα.


Στο δράμα των προσφύγων  που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή όλων μας, προκειμένου να διατηρήσουμε ζωντανό το αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς  προς τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά από τις συνέπειες του πολέμου.

Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Δράμας σε συνεργασία με τις δημοτικές παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, στηρίζουν κι ενισχύουν προσπάθειες που αποσκοπούν στην αρωγή των προσφύγων και κάνουν έκκληση για συγκέντρωση βασικών ειδών πρώτης ανάγκης.

Από την  Δευτέρα 28/9/2015 έως και την Παρασκευή 02/10/2015 από 9.00 έως 13.00 στην κεντρική πλατεία της Δράμας  στο κτήριο του πρώην Κέντρου Ενημέρωσης Επισκεπτών και από τις 18.00 έως 20.00 στο Κέντρο Νεότητας στον Α΄ όροφο του Παλαιού Δημαρχείου, θα συγκεντρώνονται τα παρακάτω  είδη,  προκειμένου να σταλούν στους πρόσφυγες της Ειδομένης (Δήμος Παιονίας του Νομού Κιλκίς):

Για Παιδιά:
Ø      Γάλα συμπυκνωμένο σε μικρή συσκευασία
Ø      Κρουασάν
Ø      Μπισκότα
Ø      Χυμός σε ατομική συσκευασία
Ø      Πάμπερς
Ø      Μωρομάντηλα
Ø      Παιδικές τροφές έτοιμες σε βαζάκια
Ø      Πλαστικά κουταλάκια

Για Ενήλικες:
Ø      Κονσέρβες φαγητού
Ø      Φρυγανιές
Ø      Σαμπουάν
Ø      Σερβιέτες
Ø      Χαρτί υγείας
Ø      Αδιάβροχα τζάκετ
Ø      Αθλητικά παπούτσιαΑπο το Γραφείο Τύπου