17 Σεπ 2015

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Φ.Δ.Ο.Ρ.

Την Παρασκευή 11/09 ο δημοτικός σύμβουλος του Project Δράμα 2020, Βαγγέλης Καλφόπουλος και η γραμματέας της Σ.Ε. του Project, Θεοδοσία Βασιλειάδου, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης 


(ΦΔΟΡ) , κο Σταύρο Κεχαγιόγλου. Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα θέματα και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ανάδειξη του Εθνικού Πάρκου ως συγκριτικού πλεονεκτήματος για τη Δράμα.

Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της συνέχισης λειτουργίας του ΦΔΟΡ, καθώς οι συμβάσεις του προσωπικού λήγουν στα τέλη του έτους με κίνδυνο να υπάρξει κενό στη λειτουργία του φορέα. Το Project δεσμεύτηκε να κινητοποιήσει το Δήμο, ώστε να πιέσει για την απρόσκοπτη λειτουργία του φορέα. Έγινε ενημέρωση για τα projects που τρέχει ο φορέας καθώς και για ζητήματα σχετικά με το Δασικό χωριό Ελατιάς, την έλλειψη κέντρου ενημέρωσης για τους επισκέπτες αλλά και γενικότερα ζητήματα προστασίας και αξιοποίησης του Εθνικού Πάρκου. Συμφωνήσαμε, τέλος, στο να ενεργοποιήσουμε το Δήμο προς την πιθανότητα σύμπραξης με το Φορέα για να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020. 

Από τη μεριά του Project τονίστηκε το γεγονός ότι η Δράμα πρέπει να χτίσει ένα μεγάλο μέρος της ταυτότητας της ως δυτική πύλη του Εθνικού Πάρκου. Αυτό μπορεί να γίνει με την περαιτέρω ανάπτυξη του αστικού πράσινου προκειμένου να γίνει αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με τον ορεινό, εναλλακτικό τουρισμό, με την αξιοποίηση του περιπατητικού τουρισμού αλλά και με την επένδυση σε συμπεριφορές σεβασμού προς το Δάσος που ήδη υπάρχουν, κυρίως σε τοπικά διαμερίσματα του Δήμου. Το Project δεσμεύτηκε να ανοίξει μια σειρά από θέματα που θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς διακηρυγμένη πολιτική μας είναι η πράσινη και βιώσιμη πόλη.

Το Project Δράμα 2020 συνεχίζει να αναζητά τρόπους να συνδράμει θετικά στα ουσιαστικά και μεγάλα ζητήματα του Δήμου, πιστό στην ανάδειξη ενός άλλου τρόπου αντιπολίτευσης. Ελπίζουμε η δημοτική αρχή να αρχίσει να αξιοποιεί τις προτάσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.     

facebook:       www.facebook.com/project.drama2020
web:               http://projectdrama2020.blogspot.gr/ 
e-mail:            project.drama2020@gmail.com


Ομάδα Τύπου Project Δράμα 2020