17 Ιουλ 2015

Σύσκεψη για τις Αναπτυξιακές Προοπτικές του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού

Στις 16 Ιουλίου 2015 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Γιώργου Παυλίδη, στο γραφείο του  Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη, με τους Δημάρχους Κάτω Νευροκοπίου  κ. Γιαννόπουλο Β., Προσοτσάνης κ. Λύσσελη Α., τον θεματικό


Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Γεωργιτσόπουλο Χ., τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης Προγραμματισμού κ. Καλούδη Κ., τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Δράμας κ. Σιδηρόπουλο Θ., τον Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Κυριαζίδη Δ. και λοιπά στελέχη, με θέμα «Τις Αναπτυξιακές Προοπτικές του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού». 

Ο Περιφερειάρχης και στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασαν την πολιτική τους βούληση για την χάραξη μίας τελεσίδικης στρατηγικής, προκειμένου το Χιονοδρομικό Κέντρο να καταστεί ανταγωνιστικό, με απώτερο στόχο η λειτουργία του να είναι επωφελείς για την τοπική κοινωνία, την Περιφέρεια και ασφαλώς για την εθνική οικονομία.



Από την γενικότερη συζήτηση προέκυψε πως το Χιονοδρομικό Κέντρο έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία ωστόσο δεν αξιοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, εξαιτίας της έλλειψης αποφασιστικής και ρεαλιστικής πολιτικής. Η νεοσυσταθείσα  επιτροπή η οποία αποτελείται από διευθυντικά στελέχη της Π.Ε. Δράμας και της Περιφέρειας ΑΜΘ, θα καταγράψουν και θα καταθέσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να προηγηθούν, ώστε το Χιονοδρομικό Κέντρο να βρει επιτέλους το σωστό μοντέλο ανάπτυξης και βιωσιμότητας υπέρ των πολιτών της Περιφέρειας μας. 




Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας