15 Ιουλ 2015

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ: 24ωρη Απεργία

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δράμας με απόφαση του Δ.Σ. αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015,ημέρα ψήφισης στη Βουλή σε ένα άρθρο των προαπαιτούμενων της "λεόντειας συμφωνίας" που υπέγραψε η χώρα με τους "εταίρους" της στην Ευρωζώνη.


Δυστυχώς στο βωμό μιας "συμφωνίας" με κάθε θυσία,που οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει διαχειριστεί έστω και περίπτερο μπορεί να καταλάβει ότι θα έχει τόσο "τεράστια" επιτυχία όσο και οι προηγούμενες που υπέγραψε το ελληνικό πολιτικό σύστημα με τους πιστωτές τα προηγούμενα 5 χρόνια,θυσιάζεται το μικρό και μεσαίο φαρμακείο της γειτονιάς και της υπαίθρου και ξηλώνεται το πληρέστερο δίκτυο φαρμακείων στην Ευρώπη,χωρίς κανέναν λόγο πρακτικά,πέραν της βουλιμίας μιας χούφτας επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλουν να συγκεντρώσουν σε ελάχιστα χέρια το σύνολο της όποιας επιχειρηματικής δραστηριότητας θα παραμείνει στην καθημαγμένη χώρα!

Να υπενθυμίσουμε στους συμπολίτες μας τι προσφέρει αυτό το δίκτυο των μικρών και μεσαίων ανεξάρτητων φαρμακείων:

·                     Διασφαλίζει ότι κάθε έλληνας πολίτης είτε κατοικεί στην Αθήνα,είτε στο Νευροκόπι,είτε στο Μικρό Δέρειο του Έβρου,είτε στα Κύθηρα έχει άμεση πρόσβαση στο απαραίτητο για την υγεία του φάρμακο.

·                     Ασκεί εκ των πραγμάτων πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και είναι το αποκούμπι και το στήριγμα των ηλικιωμένων σε απομακρυσμένα χωριά και περιοχές που δεν υπάρχει πρόσβαση σε γιατρούς και δομές νοσηλείας.

·                     Είναι στην ουσία ο ασφαλιστικός φορέας εκατομμυρίων πολιτών αφού ο ΕΟΠΥΥ έχει σταματήσει τις πληρωμές στο μισό Μάρτιο,ενώ οι πολίτες πήραν τα φάρμακά τους για τους μήνες 2ο 15ημερο Μαρτίου,Απρίλιο,Μάιο,Ιούνιο και 1ο 15ημερο Ιουλίου και ειδικά στη δύσκολη περίοδο της τραπεζικής αργίας,χάρη στο υψηλό αίσθημα ευθύνης των φαρμακοποιών απέναντι στην ελληνική κοινωνία.

·                     Το μικρό και μεσαίο ελληνικό φαρμακείο μέσω των Φαρμακευτικών Συλλόγων στήριξε τις δομές των κοινωνικών φαρμακείων ώστε να μη στερηθούν τα φάρμακα τους και όσοι πετάχτηκαν στον κοινωνικό καιάδα κι έμειναν άνεργοι και ανασφάλιστοι από τις ανθρωποκτόνες πολιτικές των περασμένων "μνημονίων" και "συμφωνιών" που "έσωσαν" τις προηγούμενες φορές τη χώρα.

Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να τα θεωρήσουν οι πολίτες παρελθόν και θα πάψουν να υφίστανται την επαύριο της εφαρμογής των εκτρωματικών διατάξεων απελευθέρωσης του φαρμακευτικού επαγγέλματος που φέρνει η "συμφωνία".

Το πολιτικό σύστημα "ανταμοίβει" το μικρό και μεσαίο ελληνικό φαρμακείο για όλες αυτές τις υπηρεσίες που πρόσφερε και προσφέρει,με τη συντριβή του,το χάρισμα των δραστηριοτήτων του στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και αλυσίδες και με ένα εισιτήριο για την ανεργία. Η καταστροφή για τη φαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού πληθυσμού όμως θα είναι ανυπολόγιστη.  


Ο πρόεδρος                                                         Ο Γραμματέας

Ράγιας Δημήτριος                                                 Ζουρνατζόγλου Γεώργιος