9 Ιουν 2015

Τελετή Λήξης των μαθημάτων του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Ιουνίου στο αμφιθέατρο του δημοτικού Ωδείου Δράμας η τελετή λήξης των μαθημάτων του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι μικροί σκακιστές  οι οποίοι παρέλαβαν τα διπλώματα τους, αλλά και οι γονείς τους οι οποίοι εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίηση του για την λειτουργία του Συλλόγου και τις ευχαριστίες τους στους προπονητές των 


...παιδιών τους. Εκτός από τις απονομές των διπλωματων έγινε και παρουσίαση των δραστηριοτήτων του συλλόγου καθώς και των μελλοντικών στόχων.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Δράμας ,πρέπει να σημειωθεί ότι έχει πολλαπλασιάσει των αριθμών των παιδιών του τα τελευταία χρόνια φτάνοντας φέτος τα 75 παιδιά. Τα μέλη του συλλόγου προσπαθούν να προβάλουν το άθλημα με κάθε τρόπο, παροτρύνοντας τα παιδιά να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του συλλόγου αλλά και σε επισήμους αγώνες. Χάρη στις εθελοντικές προσπάθειες τους το σκάκι έχει ενταχθει στο ωρολόγιο πρόγραμμα δυο δημοτικών σχολείων της πόλης μας.

Κατά κοινή ομολογία των γονέων τα παιδιά που ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα έχουν αναπτύξει σημαντικές δεξιότητες, όπως αυτοπειθαρχία, υπομονή, κριτική σκέψη, βελτίωση της συγκέντρωσης καθώς και τη μνήμη τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σκάκι αλλά και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις του συλλόγου μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο www.chessdramas.com