16 Ιουν 2015

Ολοκληρώθηκε η πιλοτική δράση "Εαρινά Σχολεία Γλωσσομάθειας" στο Δήμο Δοξάτου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πιλοτική δράση "Εαρινά Σχολεία Γλωσσομάθειας" μια πρωτοβουλία του Δήμου Δοξάτου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Δράμας. Οι δράσεις βασίστηκαν σε μια καινοτόμα ιδέα του υπεύθυνου προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σάββα Δημητριάδη και υλοποιήθηκαν στον Ιππικό Όμιλο και στις Πηγές του Δήμου Δοξάτου.


Ξενόγλωσσα τμήματα από Δημοτικά Σχολεία μετακινήθηκαν και φιλοξενήθηκαν στους δύο αυτούς πόλους έλξης του Δήμου μας σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν οι μικροί μαθητές του νομού μας τα πολιτισμικά δρώμενα και τις φυσικές ομορφιές του Δήμου μας. Τα θέματα των δράσεων επικεντρώθηκαν σε δύο βασικούς άξονες το Νερό και το Άλογο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κύριο Δημήτρη Κόντογλου, τις συμβούλους ξένων γλωσσών που εποπτεύουν τα σχολεία του νομού μας όπως και φυσικά τον κ. Σάββα Δημητριάδη υπεύθυνο προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και τους εκπαιδευτικούς που ανέλαβαν πρωτοβουλία και συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Σε μια πρώτη αξιολόγηση των δράσεων, προέκυψε η ικανοποίηση των μικρών μαθητών για την φιλοξενία που τους προσέφεραν τα στελέχη του Δήμου Δοξάτου τόσο στον ιππικό όμιλο όσο και στις πηγές του Δήμου Δοξάτου.

Ο δήμαρχος Δοξάτο Δημήτρης Δαλακάκης δήλωσε σχετικά «Ο Δήμος Δοξάτου θα είναι πάντοτε αρωγός και συμπαραστάτης κάθε δημιουργικής και καινοτόμας ιδέας που σκοπό έχει να προβάλλει τον πολιτισμό, την ιστορία και τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Ο Δήμος Δοξάτου έχει πολλά να δώσει στην ευρύτερη περιφέρεια και σκοπεύει να εδραιώσει την σημαντικότητά του στις συνειδήσεις μικρών και μεγάλων".


Από το Γραφείο Δημάρχου