3 Ιουν 2015

Τυχερή η Θάσος, άτυχη η Σαμοθράκη-Εθελοντική Δράση Φοιτητών Ιατρικής

Πριν ακόμη ορκιστούν στον Ιπποκράτη αποφάσισαν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο τους καλοκαιρινούς μήνες, και μάλιστα θυσιάζοντας τις δικές τους διακοπές. Ο λόγος για 70 φοιτητές της Ιατρικής Σχολής οι οποίοι θα προσφέρουν εθελοντική υποστήριξη σε πέντε Κέντρα Υγείας σε πέντε από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, συναισθανόμενοι τις αυξημένες ανάγκες και ελλείψεις, που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας.


Σύμφωνα με το Έθνος, πρόκειται για την εθελοντική δράση «Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος» (ΕΚΥΒΕ), που υλοποιεί το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ).

Από τις 13 Ιουλίου μέχρι τις 23 Αυγούστου, 70 φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το 3ο έτος των σπουδών τους και έχουν αποκτήσει κλινική εμπειρία, θα εργαστούν εθελοντικά στο Κέντρο Υγείας του Πρίνου στη Θάσο και στον Νομό Χαλκιδικής στα Κέντρα Υγείας Νέων Μουδανιών, Νέα Καλλικράτειας, Κασσανδρείας και Αγίου Νικολάου. Για τους συμμετέχοντες προβλέπεται η διαμονή εντός των Κέντρων Υγείας, ενώ τα έξοδα κίνησής τους τα καλύπτουν οι ίδιοι.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του ΑΠΘ και είναι πιστοποιημένη από την Υγειονομική Περιφέρεια. Ο αριθμός των φοιτητών, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής στη δράση, ήταν υπερδιπλάσιος των 70 ατόμων, που τελικά επιλέχθηκαν, όμως ο περιορισμός σχετίζεται με τις δυνατότητες των Κέντρων Υγείας να εξασφαλίσουν τη διαμονή.