29 Ιουν 2015

Τουρνουά Σκάκι «Ελευθέρια 2015»

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε  το τουρνουά σκάκι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα  Ελευθέρια της Δράμας από το Σκακιστικό Όμιλο Δράμας. Αρχικά η εκδήλωση ήταν να πραγματοποιηθεί στα Γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας αλλά λόγο του καιρού μεταφέρθηκε στα γραφεία του συλλόγου. Συμμετείχαν 30 σκακιστές από τα οποία τα 27 ήταν παιδιά.


Το τουρνουά ήταν επτά γύρων με χρόνο σκέψεις 5 λεπτά και 3 δευτ ανά κίνηση από την 1η κίνηση.

Στο αγωνιστικό μέρος τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

1ος αναδείχθηκε ο Δεμιρτζογλου Χρηστος με 7 πόντους  2ος ο Χριστοφοριδης Βασίλης  με 6 πόντους και 3ος ο Χριστοφοριδης Χριστοφορος με 5 πόντους.
Στην κατηγορία κάτω των 18 ετών, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Λειλογλου Νικος  που συγκέντρωσε 4 βαθμούς σε 7 αγώνες
Στην κατηγορία κάτω των 16 ετών, την πρώτη θέση κατέλαβε ο δεκαχρονος Καζακος Μαρκος με 5 βαθμούς σε 7 αγώνες και 4ο στη γενική κατάταξη
Στην κατηγορία κάτω των 12 ετών, την πρώτη θέση κατέλαβε Πιστοφιδης Ιωαννης με 4 βαθμούς σε 7 αγώνες
Τέλος, στα κορίτσια στην κατηγορία κάτω των 18 ετών, πρώτη αναδείχθηκε η Κυριακιδου Χρυσα με 4,5 βαθμούς και 7η στην γενική κατάταξη
Στην κατηγορία κάτω των 16 ετών πρώτη ήταν η Τουτουνη Γλυκερια με 3ης βαθμούς
Στην κατηγορία κάτω των 12 1η ήταν η Τουτουνη Μυρτω  με 3ης βαθμούς

Στα παιδιά που διακρίθηκαν απονεμήθηκαν μετάλλια αλλά και σκακιστικά βιβλία

Μετά το τέλος των αγώνων έγινε παρουσίαση μιας παραλλαγής του σκακιού πάνω στη σκακιέρα SER

Τι είναι η σκακιέρα SER

Η σκακιέρα Sierpinski-Einstein-Rosen είναι μια επινόηση που προσφέρει στη σκακιστική και μαθηματική σκέψη την ικανότητα να διαχειριστεί ένα χώρο με δύο διαστάσεις, αλλά με πολλαπλούς χρόνους λόγω του κεντρικού εμποδίου και ταυτόχρονα της υπερκίνησης που επιτρέπουν τα γαλάζια τετράγωνα. Με αυτόν τον τρόπο και λόγω της πρόσθεσης κομματιών, ενώ κατά τα άλλα διατηρούμε τους ίδιους σκακιστικούς κανόνες έχουμε ένα παίγνιο όχι μόνο πιο πολύπλοκο, αλλά και πιο δημιουργικό όσον αφορά στις μελέτες και τα ματ.

Έτσι η νοημοσύνη και η πλαστικότητα του εγκεφάλου είναι άκρως απαραίτητες. Η σκακιέρα SER είναι ιδανική για όσους ξέρουν να ξεπερνούν τα δύσκολα εμπόδια.


Πληροφορίες για την τελική κατάταξη αλλά και φωτογραφίες από τους αγώνες θα βρείτε στην σελίδα μας www.chessdramas.com