16 Μαρ 2015

Πόλη+Ζωή: Βαθιά διχαστική αντίληψη από το Δήμαρχο Δράμας που πλήττει το δημοκρατικό διάλογο στον τόπο μας

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Δράμας Χριστόδουλου Μαμσάκου και η επιλογή του να μην απαντήσει επί της ουσίας στις θέσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, γιατί όπως είπε επί λέξει «οι συμπολίτες μου έκριναν και αποφάσισαν για τον καθένα μας, στέλνοντας στα έδρανα της συμπολίτευσης την παράταξή μας και στα έδρανα της αντιπολίτευσης τις άλλες παρατάξεις» πλήττουν βαθιά το 


...δημοκρατικό διάλογο στον τόπο μας, καθώς μέσα από τη δημιουργική αντιπαράθεση θέσεων, ιδεών και προτάσεων, μόνο οφέλη έχει να αποκομίσει η Δράμα μας.
  
Ο ίδιος ο Δήμαρχος Δράμας, ο οποίος σήμερα απαξιώνει συλλήβδην τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στις 31 Αυγούστου 2014, στην τελετή ορκωμοσίας Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «…Αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, οι 33 εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, μαζί με τους εκπροσώπους των τοπικών συμβουλίων των χωριών μας, καλούμαστε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των δημοτών, καλούμαστε να υπηρετήσουμε το σύνολο της κοινωνίας, καλούμαστε να συνεργαστούμε αρμονικά και αποτελεσματικά για το καλό του τόπου μας. Στο πλαίσιο μιας δημιουργικής και γόνιμης συνεργασίας είμαι σίγουρος, πως όλοι θα ανταποκριθούν. Ζητώ την συνεργασία όλων, ταυτόχρονα όμως δηλώνω και αποφασισμένος να συνεργαστώ με όλους… Η όποια αντιπαράθεση κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ανήκει στο παρελθόν. Γυρίσαμε σελίδα, γύρισα σελίδα και μπροστά μου μπορώ να δω μόνο αυτά που μας ενώνουν…».
  
Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση για να καταλάβει ο κάθε Δραμινός πολίτης, ότι ο κ. Μαμσάκος δεν επιθυμεί καμία είδους αρμονική συνεργασία και όχι μόνο δεν γύρισε σελίδα, αλλά παραμένει προσκολλημένος στο παρελθόν. Σε αντιδιαστολή με όσα συνέβαιναν κατά τη διάρκεια της θητείας της παράταξης «πόλη+ζωή» ως Δημοτική Αρχή, όπου υπήρχαν απαντήσεις σε όλες τις θέσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίες αντιμετωπίζονταν με σεβασμό, ο Δήμαρχος Δράμας επιλέγει να λειτουργήσει με βαθιά διχαστική αντίληψη και μόνο ως ευφημισμός μπορεί να θεωρηθεί ο τίτλος της παράταξής του «Ενώνουμε τη Δράμα». Άραγε κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο ο κ. Μαμσάκος, όταν και ήταν μέλος της τότε μείζονος αντιπολίτευσης, σιωπούσε, επειδή οι Δραμινοί δεν τον είχαν επιλέξει; Φυσικά και όχι και καλώς έπραττε, γιατί και η αντιπολίτευση έχει σοβαρό ουσιαστικό και θεσμικό ρόλο.
  
Καλούμε το Δήμαρχο Δράμας – όταν επιλέγει να μιλάει, από το να είναι θεατής -  να επιδεικνύει τον σεβασμό που απαιτείται στις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες εκπροσωπούν το 72 % των Δραμινών πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο.
 Αυτό καλό θα ήταν να μην το ξεχνάει … 

Γραφείο Τύπου
e-mail: polikaizoi1@gmail.com

Διαδίκτυο: www.polikaizoi.gr