16 Μαρ 2015

Αυτοδιοίκηση Πολιτών: Δημοτικός Κήπος: χειρότερα δεν γίνεται

Μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας Ονειρούπολης που διοργάνωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή του Κ. Χαρακίδη, πιστέψαμε ότι η εγκατάλειψη του δημοτικού κήπου έπιασε πάτο. Όμως κάναμε λάθος. Η σημερινή δημοτική αρχή έσπασε όλα τα ρεκόρ και ο δημοτικός κήπος μοιάζει κυριολεκτικά με χωράφι.


Μοιάζει τόσο πολύ με χωράφι που αν η δημοτική αρχή «αξιοποιούσε» τον δημοτικό κήπο παραχωρώντας τον σε «επενδυτή» για να τον μετατρέψει τον σε θερμοκήπιο, σίγουρα θα είχε καλύτερη εικόνα.

Εκτός από την εικόνα γενικής εγκατάλειψης, η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να βελτιώσει αισθητικά τον δημοτικό κήπο: να καλύψει με δενδροστοιχία, θάμνους ή άλλον τρόπο το άσχημο θέαμα του εξοπλισμού της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου, να καλύψει την τσιμεντένια κατασκευή που «κοσμεί» ένα παρτέρι, να επανατοποθετήσει την πληροφοριακή πινακίδα, να μαζέψει τα κλαδιά και τα μπάζα, απομακρύνει τα κίτς στοιχεία κ.α. Δεν συζητάμε βέβαια για πιο σοβαρές επεμβάσεις που θα έπρεπε να γίνουν, όπως πχ στις κοινόχρηστες τουαλέτες που είναι σαν ξένο σώμα στο δημοτικό κήπο.

Όσο για την πινακίδα που μας πληροφορεί για την υποτιθέμενη ζώνη wi-fi, μόνο θλίψη προκαλεί.

















Από το γραφείο τύπου