26 Φεβ 2015

Παρουσίαση των Νέων απορριμματοφόρων Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας

Παρουσίαση των 3 νέων απορριμματοφόρων Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας έγινε σήμερα στον χώρο του Δημαρχείου. Τα 3 νέα απορριμματοφόρα προέρχονται από την Δι.Α.Α.Μα.Θ. (Διαχείριση Απορριμμάτων Αν. Μακεδονίας Θράκης) που στο πλαίσιο της Λειτουργικής Αναβάθμισης Συστήματος Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης


Συσκευασιών ή και άλλων προϊόντων παραχωρεί τα απορριμματοφόρα αυτά για την συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών του Δήμου μας.

Είναι 3 καινούργια, σύγχρονα απορριμματοφόρα, εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ότι αφορά τον τρόπο φόρτωσης, μεταφοράς και ασφάλειας των οχημάτων και του προσωπικού.

Το κάθε ένα από αυτά έχει την δυνατότητα μεταφοράς 16 κυβικών, με ανακυκλώσιμα υλικά. 


Ο Δήμαρχος Δράμας κατά την παρουσίαση ανέφερε:

«Τα νέα απορριμματοφόρα που παραλάβαμε και παρουσιάζουμε σήμερα θα βοηθήσουν στην αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών.
Στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλους τους Δημότες, να στηρίξουν τον θεσμό της ανακύκλωσης.
Είναι ένας από τους τρόπους για να μειώσουμε τον όγκο των απορριμμάτων και κατά συνέπεια να μειώσουμε την οικονομική επιβάρυνση της κάθε οικογένειας αλλά και του Δημοτικού προϋπολογισμού, αλλά να μην ξεχνάμε, πως με την ανακύκλωση κάνουμε καλό πρώτα απ’ όλα στο περιβάλλον που ζούμε.
Το όφελος από την ανακύκλωση είναι τεράστιο από όποια πλευρά και αν το δούμε, πρέπει να ανακυκλώνουμε όλοι μας».

Ο Εντεταλμένος  Σύμβουλος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου κ. Χατζηγιάννης Αναστάσιος ανέφερε:

«Σήμερα γίνετε η παρουσίαση των 3 νέων, σύγχρονων απορριμματοφόρων προκειμένου να εξυπηρετήσουν της ανάγκες του Τμήματος Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας και τις ανάγκες των συνδημοτών μας.
Η μείωση του όγκου των απορριμμάτων στηρίζετε σε δύο πυλώνες: στην Ανακύκλωση των υλικών και στην Κομποστοποίηση.
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως πρέπει να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος».


Από το Γραφείο Τύπου