19 Ιαν 2015

ΚΚΕ ΤΕ ΔΡΑΜΑΣ: Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Δράμα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Γενάρη, στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Δημ. Ωδείου, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Δράμα, με κεντρικό ομιλητή τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, Ευρωβουλευτή του Κόμματος και υποψήφιο βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης. 


Η συγκέντρωση άνοιξε με την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στο νομό της Δράμας.

Έναν σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε στη συνέχεια ο Γιάννης Στεφανίδης, μέλος της Τ.Ε. Δράμας του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής, όπου τόνισε πως οι εργαζόμενοι, ο λαός, οι νέοι και οι νέες και της Δράμας, πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στους εκβιασμούς και τα διλλήματα που στήνουν Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με όλους τους παλιούς και «νέους» πρόθυμους να συνεργαστούν για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος του λαού, και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ και στην κάλπη των εκλογών.



Στην κεντρική ομιλία, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, αναφέρθηκε στις προαποφασισμένες κατευθύνσεις της ΕΕ για ακόμα μεγαλύτερο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, εργασιακών δικαιωμάτων, ακόμα μεγαλύτερο χαράτσωμα του λαού, ώστε να διευκολυνθεί η ανταγωνιστικότητα των μεγάλων, ντόπιων και ξένων, μονοπωλιακών ομίλων, γεγονός που γνωρίζουν και συνειδητά κρύβουν από τον λαό Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε πως η ανάπτυξη που και οι δύο ευαγγελίζονται θα είναι ανάπτυξη καπιταλιστική, που έχει σαν προαπαιτούμενο να ματώσει κι άλλο ο λαός μας, κάτι, που όπως σημείωσε, η Ν.Δ. δεν μπορεί πια να το κρύψει – «άλλωστε και να προσπαθούσε ποιος θα την πίστευε;» – και που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να το «κουκουλώσει» πίσω από υποσχέσεις για ψίχουλα που δεν θα βελτιώσουν στο ελάχιστο την τραγική κατάσταση που βιώνει ο εργαζόμενος, ο αγρότης, ο αυτοαπασχολούμενος, η νεολαία.


Τόνισε ακόμα, πως απέναντι στον φόβο που και οι δύο καλλιεργούν, με τη βοήθεια και των υπόλοιπων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, ο λαός πρέπει να αντιτάξει τη δική του δύναμη, γιατί «όποτε στην Ιστορία οι λαοί υπέκυψαν στον φόβο, αυτό τους πήγε ακόμα πιο πίσω, ενώ όταν πίστεψαν στη δύναμη τους είχαν κατακτήσεις». Κάλεσε τον λαό να δυναμώσει τη δική του φωνή και μέσα στη Βουλή, γιατί την επομένη των εκλογών, ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να δώσει έμπνευση και ώθηση στους αγώνες του λαού, ώστε να μπει εμπόδιο σε νέα μέτρα, να υπάρξουν και κατακτήσεις, να ανοίξει ο δρόμος για την συνολική ανατροπή του σάπιου αυτού συστήματος και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας όπου ο λαός θα είναι κυρίαρχος στον τόπο του, θα είναι πραγματικά αυτός στην κυβέρνηση, και εκεί το ΚΚΕ όχι μόνο θα συμμετέχει, μα θα έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο.