3 Δεκ 2014

Συνάντηση για τα Λουτρά Ελευθερών του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και του επενδυτή

Ενημερωτική συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο είχε τη Δευτέρα στην Καβάλα ο επενδυτής των Λουτρών Ελευθερών εκ Λάρισας Αχιλλέας Νταβέλης. Η πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών είχε πραγματοποιηθεί πριν την ανάληψη των νέων καθηκόντων του κ. Μαρκόπουλου, με παρόντες τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαο Γρανά και τον πρώην θεματικό αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Γιώργο Γερομάρκο.


Στη διάρκεια της δευτεριάτικης συναντήσεως υπήρξε εκτεταμένη ενημέρωση για όλα τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Μπορεί να μην προέκυψε κάτι ανακοινώσιμο, ωστόσο ο κ. Μαρκόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι η πορεία της επενδύσεως θα είναι θετική. Η διοίκηση της περιφερειακής ενότητας Καβάλας δεν έχει να πράξει κάτι επιπλέον για την επένδυση, πέραν της υποστηρίξεως της προσπάθειας του επιχειρηματία.

Βεβαίως, η επένδυση εξαρτάται και από ένα σύνθετο αδειοδοτικό πλαίσιο αλλά ελπίδες εκφράζονται ότι το θέμα θα εξελιχθεί θετικά και θα καλυφθεί ο χαμένος χρόνος. Η υλοποίηση της επένδυσης θα αναβαθμίσει την περιοχή, σε συνδυασμό με την ανακάλυψη της Αμφίπολης και με το ενδιαφέρον για κατασκευή δύο – τριών ακόμη ξενοδοχειακών μονάδων. Η περιοχή θα αποκτήσει και μια φυσική λίμνη, το Φράγμα Μαρμαρά, ενώ εκεί υπάρχει κι ένα μικρό γεωθερμικό πεδίο. Πάντως, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος αποφεύγει επί του παρόντος να προβλέψει το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την αποπεράτωση της επενδύσεως.