15 Δεκ 2014

Πλήθος επισκεπτών την Κυριακή στην Ονειρούπολη Δράμας

Χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα επισκέφτηκαν την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου την «Ονειρούπολη Δράμας- Το χωριό του Άη Βασίλη» επιβεβαιώνοντας ότι η «Ονειρούπολη» αποτελεί τη μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της χώρας μας.

Μεμονωμένοι επισκέπτες αλλά και οργανωμένα γκρουπ από το Μεσολόγγι, την Κοζάνη, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, τις Σέρρες, την Καβάλα και άλλες πόλεις περιηγήθηκαν με ενθουσιασμό στον παραμυθένιο κόσμο της «Ονειρούπολης», στα σπιτάκια με τις δωρεάν δράσεις, στο δάσος των ευχών, στη Χριστουγεννιάτικη αγορά και παρακολούθησαν την πληθώρα εκδηλώσεων στην Κεντρική Σκηνή.


Την Κυριακή στην Κεντρική και στη Μικρή σκηνή της «Ονειρούπολης»
πραγματοποιήθηκαν αρκετές εκδηλώσεις Συλλόγων και ομάδων. Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Κρητθάς» Λαγκαδά παρουσίασε χορούς από την Ικαρία. Ο Αθλητικός, Χορευτικός, Πολιτιστικός Σύλλογος «Διόνυσος» Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης παρουσίασε χορούς Μακεδονίας και Ρωμυλίας. Ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης μέσα από τον λόγο και το θεατρικό παιχνίδι, μίλησε για την προσωπική του επαφή με τις παραδοσιακές ποικιλίες, για το Πελίτι, την ιστορία και την αξία των σπόρων.

Οι σχολές μπαλέτου Έλενα Αγγέλοβα- Καλφοπούλου και Λαμπρινή Καλφοπούλου παρουσίασαν απόσπασμα από τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους. Ο Αθλητικός Σύλλογος χορού Βώλακα παρουσίασε χριστουγεννιάτικες χορογραφίες. Μία οκταμελής ομάδα μοντέρνων χορών, αποτελούμενη από μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου από τη Δράμα, οι «Βreaking forces» χόρεψαν break dancing, bib bop, popping. Την ομάδα συνόδεψε ο norme (Παναγιώτης Κενανίδης).


Η χορωδία του Μικρασιατικού Συλλόγου Μαυρολόφου Σερρών παρουσίασε ένα πρόγραμμα με κάλαντα και μικρασιάτικα τραγούδια. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδερού «Ρωμανία» παρουσίασε χορούς από τον Πόντο. Η ομάδα κουκλοθέατρου του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας παρουσίασε την παράσταση «Ο τέταρτος μάγος». Ο Σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Η Λάμψη» προσέφερε στους επισκέπτες μια απολαυστική παράσταση: «Η Καραμελογιαγιά και οι μικροί ζαχαροπλάστες» με γιγαντόκουκλες και κλόουν για όλα τα παιδιά.

Συναυλία Γιώργου Παπαδόπουλου

Οι εκδηλώσεις στην Κεντρική σκηνή της «Ονειρούπολης» κορυφώθηκαν το βράδυ της Κυριακής με τη συναυλία του Γιώργου Παπαδόπουλου ο οποίος με τη γιορτινή του διάθεση και τη μοναδική του φωνή ενθουσίασε το πλήθος κόσμου που κατέκλυσε την «Ονειρούπολη». Ο δημοφιλής ερμηνευτής μας χάρισε μία ξεχωριστή μουσική βραδιά, ερμηνεύοντας με τον ξεχωριστό του τρόπο παλιές και νέες επιτυχίες.