21 Οκτ 2014

Δήμος Δράμας: «Κερδίζω Ανακυκλώνοντας»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στο ισόγειο του Δημαρχείου Δράμας , η ανοιχτή εκδήλωση «Κερδίζω Ανακυκλώνοντας».  Μικροί φίλοι συμμετείχαν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν την ορθή διαχείριση των αστικών απορριμμάτων. 


Πάνω από 200 μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους δημιουργίας κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά, βιωματικής επίδειξης χρήσης κομποστοποιητών,  έκθεσης ζωγραφικής και προβολής σύντομων ενημερωτικών βίντεο.

Η βραδιά έκλεισε με την παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο  «Ο Καραγκιόζης Οικολόγος» όπου με διαδικασίες διάδρασης ο αγαπητός σε μικρούς και μεγάλους Καραγκιόζης έδωσε τις δικές του συμβουλές για τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Δράμας υποστηρίζοντας τη δράση και αναγνωρίζοντας το μελλοντικό ρόλο των παιδιών για την επιτυχία της ανακύκλωσης, συμμετείχε ενεργά μαζί με τους μικρούς φίλους στην δημιουργία κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά και σε δραστηριότητες ζωγραφικής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τη Διαχείριση των αστικών Απορριμμάτων»– Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Αναγέννησης του Δήμου Δράμας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονίας-Θράκης 2007 – 2013, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)  και Εθνικούς πόρους.


Από το Γραφείο Τύπου