3 Σεπ 2014

ΠΟΛΗ+ΖΩΗ: Συνευθύνη, Συντροφικότητα και Πολυσυμμετοχικότητα θα χαρακτηρίζουν κάθε κίνηση της παράταξής μας

Μετά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και το αποτέλεσμα που προέκυψε εμείς οι 8 (οκτώ) εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, από την επόμενη κιόλας ημέρα, συνεχίσαμε αμείωτα και αταλάντευτα το έργο μας από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαμε, έως τη λήξη της θητείας μας. Για την παράταξη μας, την παράταξη «πόλη+ζωή», ένας επιτυχημένος κύκλος έκλεισε και ένας νέος ανοίγει. Αυτό που προέχει, είναι να κοιτάξουμε το αύριο, μελετώντας και εκτιμώντας το χθες.


Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την παραίτηση του Δημάρχου και ιδρυτή της παράταξης μας Κυριάκου Χαρακίδη, οι ευθύνες μας μεγαλώνουν. Έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε με επιτυχία την ιστορική αυτή παράταξη, θέτοντας τις βάσεις για μια νέα δημιουργική πορεία από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους χιλιάδες Δραμινούς και Δραμινές που επένδυσαν τα θέλω, τα σχέδια, τα όνειρα, τα οράματά τους.

Κάτω από αυτές τις διαπιστώσεις και τη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε, εμείς οι 8 (οκτώ) εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι συνεχίζουμε ενωμένοι, σαν μια οικογένεια, το νέο μας δρόμο. Στην προσπάθεια μας αυτή αποφασίσαμε όλοι από κοινού και ομόφωνα, αφενός μεν για τον τρόπο λειτουργίας μας και αφετέρου για τις πολιτικές κινήσεις που θα ακολουθήσουν.

Καταλήξαμε λοιπόν ομόφωνα, ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, η παράταξή μας δεν πρέπει να εκλέξει επί της ουσίας επικεφαλής ή υποψήφιο Δήμαρχο. Το θέμα παραπέμπεται στη γενική συνέλευση του σωματείου «πόλη+ζωή» για να αποφασισθεί ο χρόνος, ο τρόπος και οι διαδικασίες που θα επιλεγούν για την ανάδειξη επικεφαλής και υποψηφίου Δημάρχου. Μέχρι τότε η συναπόφαση, η συνευθύνη, η συντροφικότητα  και η πολυσυμμετοχικότητα θα χαρακτηρίζουν κάθε κίνηση της παράταξής μας.

Αναφορικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος θα  αναλάβει συγκεκριμένους τομείς ευθύνης και δραστηριότητας και  θα είναι ο εισηγητής της παράταξης μας. Για την υποχρέωση ορισμού επικεφαλής εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του «Καλλικράτη», αποφασίσθηκε ομόφωνα επικεφαλής, συντονιστής – εισηγητής να είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος Παύλος Ζαχαριάδης.

Θέλουμε τέλος να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους συνδημότες μας που αγωνιούν για το μέλλον αυτής της παράταξης. Θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι προχωρούμε αποφασισμένοι, συνειδητοποιημένοι και   ενωμένοι. Για εμάς, η συμμετοχή και συνδρομή τους είναι απαραίτητη. Να θυμούνται ότι στο μεγάλο αυτό κύκλο που ανοίξαμε, οι επιτυχίες είναι μπροστά μας. 


Γραφείο Τύπου