9 Σεπ 2014

"Ονειρούπολη: μια φορά κι έναν καιρό... Το παραμύθι ξεκίνησε..." Δυναμική παρουσία στην 79η ΔΕΘ

Μετά από 4 χρόνια απουσίας από τη  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Δράμας με απόφαση του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου δίνει εκ' νέου δυναμικό παρόν στην μεγαλύτερη εμπορική  έκθεση των Βαλκανίων.



Το ξύλινο σπιτάκι της "Ονειρούπολης" βρίσκεται  στην 79η ΔΕΘ και ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας του προσελκύει το έντονο ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Την παράσταση κλέβουν οι μασκότ της "Ονειρούπολης" προκαλώντας  μια γλυκιά προσμονή για το "παραμύθι" που πρόκειται   να ζήσουμε όλοι φέτος στη Δράμα.

Με δηλώσεις του στα ΜΜΕ  ο Δήμαρχος Δράμας τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«…Πριν λίγες ημέρες η νέα δημοτική αρχή εκπροσωπώντας όλους τους Δραμινούς πολίτες ξεκίνησε με μεράκι και όραμα μια νέα διαδρομή για την επίτευξη στόχων και σκοπών που προεκλογικά συστήσαμε στους συμπολίτες μας για να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο μέρος για να ζούμε.


Η  νέα αυτή προσπάθεια ξεκινάει με την διοργάνωση σημαντικών για την πόλη μας εκδηλώσεων που αποτελούν σημεία σταθμούς για τα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο του τόπου αλλά και της χώρας μας. Μια εκ των εκδηλώσεων που έχει σηματοδοτήσει τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων εδώ και 11 συνεχόμενα χρόνια στην πόλη μας είναι η "Ονειρούπολη".

Σκοπός μας είναι να δώσουμε στην φετινή διοργάνωση λίγη από την μαγεία των Χριστουγέννων και την ανεμελιά των παιδικών χρόνων που κουβαλάνε μέσα τους οι σελίδες των παραμυθιών. Η φετινή Ονειρούπολη θέλουμε να είναι ένας κρίκος της μεγάλης αλυσίδας όλων όσων εκπροσωπεί το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Επιστρέφουμε ξανά στο "Παραμύθι". Στόχος της Δημοτικής  Αρχής είναι η "Ονειρούπολη"  να μπει  στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του κόσμου και η Δράμα να γίνει και πάλι τουριστικός προορισμός για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Δημιουργούμε το μεγαλύτερο χωριό του Αί-Βασίλη σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να ζήσουν μαγικές στιγμές, γεμάτες χαρά και αισιοδοξία.   

Επιστρέφουμε σε θεμελιώδεις αξίες που δίνουν ελπίδα και δύναμη σε κάθε έναν ξεχωριστά να ανταπεξέλθει τις δυσκολίες των καιρών. Η φετινή διοργάνωση θα έχει περισσότερο φιλανθρωπικό, εκπαιδευτικό, οικολογικό χαρακτήρα θέλοντας να περάσει μηνύματα αλληλεγγύης συσπείρωσης αγάπης και δημιουργικότητας.

Ιδιαίτερα φέτος στοχεύουμε στη διασκέδαση και στη δημιουργική απασχόληση των μικρών μας επισκεπτών, με πολλές δωρεάν δράσεις.

Σ’ αυτή την νέα ξεχωριστή προσπάθεια θέλουμε όλοι οι Δραμινοί να αποτελέσουν κομμάτι της Ονειρούπολης συνεισφέροντας ο καθένας ξεχωριστά να γραφτεί κάθε σελίδα αυτού του παραμυθιού που 11 ολόκληρα χρόνια γεμίζει από τα όνειρα, τα χαμόγελα, τα γέλια, τις αναμνήσεις μικρών και μεγάλων που την επισκέφτηκαν…

Φέτος στην Ονειρούπολη συμμετέχουμε όλοι μαζί.... γινόμαστε μια ομάδα και βοηθάμε ώστε αυτή η Ονειρούπολη να είναι η καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά.

Το όνειρο ξεκίνησε σ’ αυτήν την πόλη…


Ας κάνουμε το ταξίδι ακόμα πιο μαγικό για όλους μας!!!!!!!...»