9 Σεπ 2014

Η Δράμα ανάμεσα στους 13 Δήμους της χώρας για την εφαρμογή του πιλοτικού μέτρου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Η Δράμα είναι ανάμεσα στους 13 Δήμους της χώρας, όπου θα εφαρμοστεί από το Υπουργείο Εργασίας   πιλοτικά το μέτρο για  το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί ανέρχεται σε 30 εκατομμύρια ευρώ.


Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Δράμας κ.Χριστόδουλος Μαμσάκος το μέτρο αυτό θα στηρίξει οικονομικά δεκάδες πολίτες  του Δήμου  που έχουν μηδενικό ή  χαμηλό εισόδημα και θα διαρκέσει σε πρώτη φάση  6 μήνες.

Τα ποσά και οι προϋποθέσεις θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες από το αρμόδιο Υπουργείο, ενώ  υπολογίζεται να καλυφθεί το 7% του πληθυσμού.

Αναφορικά  με την ένταξη της Δράμας στο συγκεκριμένο μέτρο ο Δήμαρχος Δράμας υπογράμμισε το εξής:

«Καταφέραμε η Δράμα να ενταχθεί στο μέτρο για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Φυσικά και δεν θα πρέπει να πανηγυρίζουμε για το γεγονός αυτό, διότι η συμμετοχή μας σημαίνει ταυτόχρονο πως ο Δήμος μας είναι από τους πλέον «δοκιμαζόμενους» της Ελλάδας.

Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε πως πολλοί συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν καθημερινά πρόβλημα επιβίωσης θα βοηθηθούν και θα στηριχθούν οικονομικά.

Η Δράμα δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στην τραγική αυτή κατάσταση. Δική μας επιδίωξη είναι, να ανατρέψουμε τα αρνητικά αυτά δεδομένα.»


Από το Γραφείο Τύπου