20 Ιουν 2014

Δήμος Δράμας: Διήμερο workshop 19 & 20 Ιουνίου 2014: «Αναδεικνύουμε και αξιοποιούμε στο Ιστορικό Κέντρο της Δράμας»

Ολοκληρώθηκαν σήμερα, Παρασκευή 20 Ιουνίου, στο Δημαρχείο Δράμας  οι εργασίες του διήμερου workshop στο πλαίσιο των δράσεων της πράξης «Εργαστήρια Καταγραφής, παρουσίασης, διάχυσης των πληροφοριών και των δεδομένων του Ιστορικού Κέντρου Δράμας για την ανάδειξη και αξιοποίησή του», που υλοποιεί ο Δήμος Δράμας και το Τμήμα Προγραμματισμού...


...Ανάπτυξης και Οργάνωσης του Δήμου Δράμας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας Θράκης και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ.
           
Στόχος της διήμερης συνάντησης εργασίας ήταν η διαμόρφωση και παρουσίαση προτάσεων για τις προδιαγραφές της συνολικής μελέτης αξιοποίησης και τις θεσμικές, νομοθετικές ρυθμίσεις διαχείρισης του ιστορικού κέντρου.

Στις συναντήσεις του διημέρου, συμμετείχαν εκπρόσωποι υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Δράμας, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, της Περιφέρειας ΑΜΘ, των Περιφερειακών Διευθύνσεων, των Διευθύνσεων της Αποκεντρωμένη Διοίκησης, του Υπουργείου Πολιτισμού, φορέων και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην πόλη και την Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης, όλων των βαθμίδων της αιρετής αυτοδιοίκησης οι οποίοι και παρουσίασαν σειρά από σκέψεις, κατέθεσαν παρατηρήσεις και υπέβαλαν προτάσεις σχετικές με το παραπάνω θέμα, προκειμένου να διαμορφώσουν ένα αρχικό πλαίσιο σύνταξης στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάδειξη και αξιοποίησης του ιστορικού ιστού της πόλης της Δράμας.
           
Το καταρχήν προγραμματισμένο διήμερο workshop λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε και του χρόνου που απαιτείται για την ολοκλήρωσή του θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 2/7/2014 στον ίδιο χώρο και ώρα 10.00 π.μ.


   

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ