16 Μαΐ 2014

Γιατί κατεβαίνω υποψήφιος με το Project Δράμα 2020; (του Δημήτρη Γκαρλιαρίδη)

Γιατί είμαι μέλος μιας γενιάς που «εκεί που της χρωστάγανε, της πήραν και το βόδι».
Γιατί βαρέθηκα να βλέπω μάγκες, επιτυχημένους, έξυπνους και δημιουργικούς Δραμινούς (με τη θετική έννοια των λέξεων) οπουδήποτε αλλού εκτός από τη ...Δράμα.
Γιατί κουράστηκα να έρχομαι στη Δράμα, από τα 18 μου, μόνο ως τουρίστας, περιορισμένου χρόνου.
Γιατί ακόμα και ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη στα μισά χρόνια από όσα λείπω εγώ από τη Δράμα.


Γιατί ταξιδεύοντας σε τρεις ηπείρους και δεκάδες χώρες, έχω δει πόλεις που δεν έχουν ούτε τα μισά προνόμια της Δράμας, σε φυσικό και ιστορικό πλούτο, να κόβουν πρώτες το νήμα και να προβάλλουν διεθνή χαρακτήρα, αξιοσέβαστη προσωπικότητα και αναγνωρισιμότητα, με τις κατάλληλες κινήσεις, πρόγραμμα, οργάνωση και πρόσωπα.

Γιατί στην ομάδα που στελεχώνει το Project Δράμα ο ένας υποψήφιος είναι καλύτερος από τον άλλο και όλοι μαζί είναι ίσοι μεταξύ ίσων στην καλύτερη δυνατή έκφραση της εφαρμοσμένης δημοκρατίας.

Γιατί δεν υπάρχει κομματικός χαρακτήρας και κομματικές ντιρεκτίβες, στις οποίες αν και είχα πολλές ευκαιρίες, προσκλήσεις και πειρασμούς να ενταχθώ, ακόμα και όταν τα παραδοσιακά κόμματα της Μεταπολίτευσης ήταν στα φόρτε τους, έριχνα συνεχώς «πόρτα» επειδή δεν συμφωνούσα με τον τρόπο λειτουργίας τους και την καπήλευση και κακοποίηση των ιδεών που υποτίθεται ότι εξέφραζαν.

Γιατί εμένα και όλους τους συνυποψηφίους μου, όπως –θέλω να πιστεύω- και τους περισσότερους πολίτες, μάς κούρασαν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και οι κάθε είδους παλαιάς και νέας κοπής Μαυρογιαλούροι...

Γιατί το 2020, όταν θα με ρωτάνε τα παιδιά μου για τη Δράμα, θέλω να έχω κάτι περισσότερο να τους πώ, από το ότι είναι το μέρος που μένει ο παππούς και η γιαγιά και πάμε στην Αγία Βαρβάρα να ταϊσουμε τις πάπιες....

Γκαρλιαρίδης Δημήτρης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δράμας
Project Δράμα 2020
D.Gkarliaridis@gmail.com

Δυο λόγια για το Δημήτρη

Ο Δημήτρης Γκαρλιαρίδης γεννήθηκε ένα Σαββατιάτικο πρωινό της 17 Νοέμβρη 1979 στη Δράμα, όπου και  πέρασε τα παιδικά και σχολικά του χρόνια.

Είναι Διπλωματούχος Μηχανικός, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, και ασκεί  το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού πλέον της δεκαετίας, συνεργαζόμενος με μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες. Έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμα project στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και μετρά άπειρες εργατοώρες σε εργοτάξια και Hλεκτρομηχανολογικά έργα κάθε κλίμακας σε τοπικό και διεθνές περιβάλλον.

Παράλληλα είναι ενεργός πολίτης, με άποψη, παρακολουθεί και συμμετέχει αδιαλείπτως στα κοινά από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια μέχρι και το συνδικαλισμό στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, υπό διάφορες μορφές κοινωνικών και συλλογικών δράσεων.

 Υπήρξε ο πρώτος Έφηβος Βουλευτής Ν.Δράμας στην Α’ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, το 1996.

 Αγαπά τον τόπο του, τη Φύση, τον Αθλητισμό, τις Καλές Τέχνες και τη Φιλοσοφία. 

Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη Δημοσιογραφία, τη Λογοτεχνία, την Ορειβασία-Σπηλαιολογία και τις αυτόνομες Καταδύσεις.

Αρθρογραφούσε και σκιτσογραφούσε σε δική του στήλη στην εφημερίδα ΗΧΩ της Δράμας.


Είναι παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών.