7 Μαΐ 2014

Πόλη + Ζωή: «Ενεργειακά αυτόνομα τα σχολεία του δήμου Δράμας»

Τον απολογισμό των παρεμβάσεων που έγιναν στα σχολεία του δήμου της Δράμας, έκανε το πρωί της Τετάρτης ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη + Ζωή», Κυριάκος Χαρακίδης, ο οποίος επισκέφτηκε το πρωί διαδοχικά το 3ο και 4ο λύκειο, το 15ο δημοτικό, το 4ο γυμνάσιο και το 14ο δημοτικό σχολείο Δράμας.


Εκεί συναντήθηκε με τους διευθυντές των σχολείων, με εκπαιδευτικούς, αλλά και μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και ενημερώθηκε για τα θέματα που αφορούν στα συγκεκριμένα σχολεία.

Ο κ. Χαρακίδης, αναφέρθηκε στη συνετή πολιτική της παράταξης «Πόλη + Ζωή», στις ευκαιρίες που δεν άφησε να πάνε χαμένες, στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων -χάρη στην οποία πραγματοποιήθηκαν έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ και στην αντανάκλαση όλων αυτών, στα σχολεία και κατ’ επέκταση στους μαθητές.

Διαβεβαίωσε ότι η λειτουργία των σχολείων του δήμου Δράμας είναι εύρυθμη και απρόσκοπτη κι ότι δεν έχει λείψει τίποτα από τους μαθητές τους. Συγκεκριμένα τόνισε δεν έμειναν ούτε για μια ημέρα χωρίς πετρέλαιο οι δεξαμενές των σχολείων, τη στιγμή που σε σχολεία άλλων δήμων, οι μαθητές έκαναν μάθημα με τα μπουφάν τους.

Μάλιστα, η διοίκηση του δήμου, κατάφερε να πετύχει και πλεόνασμα ενέργειας, με τις διάφορες παρεμβάσεις που έκανε προς την κατεύθυνση της ενεργειακής αναβάθμισης των σχολείων, αλλά και με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες ορισμένων απ’ αυτά.

Ο κ. Χαρακίδης τόνισε ότι όσα σχολεία δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα για ενεργειακή αναβάθμιση, θα προταθούν στο αμέσως επόμενο ΕΣΠΑ.

Αναφερόμενος και σε άλλες παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε σχολικά συγκροτήματα, μίλησε για τις αυλές που διαμορφώθηκαν σε κάποια νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, στα νέα γήπεδα μπάσκετ που απέκτησαν οι μαθητές τεσσάρων δημοτικών σχολείων, και στις τρεις επιπλέον μελέτες που ανατέθηκαν στο ΤΕΙ αρχιτεκτονικής -σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, για τη διαμόρφωση κι άλλων σχολικών προαύλιων χώρων.


Γραφείο Τύπου
Τηλ.  2521055887
Φαξ: 2521048188
e-mail: info@poli-zoi.gr
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.poli-zoi.gr

Διεύθυνση: Π. Κάβδα 4