6 Μαΐ 2014

Ομιλία Κυριάκου Χαρακίδη στη Νέα Αμισό και τον Αρκαδικό: “Στο επίκεντρο οι κοινότητες και οι οικισμοί”

Το δήμαρχο Δράμας, Κυριάκο Χαρακίδη και δήμαρχο της επόμενης 5ετίας, υποδέχτηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, οι κάτοικοι του Αρκαδικού.


Ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη + Ζωή», εφαρμόζοντας την πολιτική, στην οποία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι κοινότητες και οι οικισμοί, συνομίλησε με τους κατοίκους του Αρκαδικού και αναφέρθηκε στα χρόνια προβλήματα της περιοχής, στα οποία η παράταξή μας έδωσε λύση, στα μόλις 3,5 χρόνια θητείας της.

Συγκεκριμένα μίλησε για τη δρομολόγηση της λύσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, καθώς και για την εκκίνηση διαδικασιών του νέου πολεοδομικού σχεδίου. Αναφέρθηκε επίσης στα έργα οδοποιίας που έγιναν στην περιοχή, καθώς και στα τα μεγάλα έργα ανάπλασης, όπως η πλατεία, η παιδική χαρά και το πάρκο της Θάσου, που απολαμβάνουν πλέον οι κάτοικοι.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Δράμας, έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και από τους κατοίκους της Νέας Αμισού. Και στον συγκεκριμένο οικισμό, αναφέρθηκε κυρίως στα έργα που έκανε η παράταξη κατά τη θητεία της ως δημοτική αρχή και τις λύσεις που έδωσε στα χρόνια προβλήματα των κατοίκων.

Εκτός από το ιδιοκτησιακό πρόβλημα και το νέο πολεοδομικό σχέδιο, μίλησε ακόμη για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα του γηπέδου και τη νομιμοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων του, για τον καθαρισμό του ρέματος, αλλά και για το σημαντικό έργο σύνδεσης της περιοχής με το βιολογικό καθαρισμό. Αναφέρθηκε στην ανάπλαση της πλατείας και τη δημιουργία σύγχρονης παιδικής χαράς.

Στους δύο αυτούς οικισμούς όμως, εφαρμόστηκε και σημαντική κοινωνική πολιτική, αφού για πρώτη φορά, οι ηλικιωμένοι – μέλη του ΚΑΠΗ του Αρκαδικού και της Νέας Αμισού, εξυπηρετούνται στον τόπο τους, με συνταγογραφήσεις και ιατρικές εξετάσεις.

Ο Κυριάκος Χαρακίδης, έκανε αναφορά και στον προγραμματισμό της παράταξης «Πόλη + Ζωή», για την επόμενη 5ετία, για τη Δράμα του 2020! Η περιοχή του ρέματος θα αξιοποιηθεί και θα μετατραπεί σε χώρο αναψυχής, ενώ θα αξιοποιηθεί επίσης ο παλιός νερόμυλος και το πάρκο. Μάλιστα σύντομα θα δημιουργηθεί αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπου –μεταξύ άλλων- θα βρουν στέγη και οι σύλλογοι των δύο αυτών οικισμών.

   

Γραφείο Τύπου
Τηλ.  2521055887
Φαξ: 2521048188
e-mail: info@poli-zoi.gr
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.poli-zoi.gr

Διεύθυνση: Π. Κάβδα 4