20 Μαΐ 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Το έργο της Περιφέρειας είναι ορατό και είναι παντού

Το βασικό αναπτυξιακό μας εργαλείο είναι το ΕΣΠΑ και αυτό αξιοποιούμε οικοδομώντας μια Περιφέρεια με σύγχρονες δομές και υποδομές, που αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και «χτίζει» την ανάπτυξη της, άρα και τις νέες θέσεις εργασίας πάνω σε μία νέα βάση.
















Έργα συνολικού ποσού 106,0 εκ. € χρηματοδοτήθηκαν από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της περιόδου 2007-2013 (ΕΣΠΑ) στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Εξ' αυτών έργα ύψους 62,2 εκ. € εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση μετά την 30/6/2011 όπου η ευθύνη διαχείρισης των συγχρηματοδοτούμενων πόρων αποτελεί αρμοδιότητα της αιρετής Περιφερειακής Αρχής.

Η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης υλοποιεί, ως δικαιούχος φορέας, έργα ύψους (μετά τη διενέργεια των σχετικών διαγωνισμών) 46,9 εκ. €.

Επίσης στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, υλοποιείται με τελικό δικαιούχο την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και το μοναδικό έργο υποδομής που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ» στην Περιφέρεια, η «Παράκαμψη Νευροκοπίου» συνολικού προϋπολογισμού 8,4 εκ. €.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού