3 Μαΐ 2014

Παρουσιάστηκε ο συνδυασμός της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στη Δράμα

«Θεωρούμε πως είμαστε οι εμπειρότεροι και στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου είμαστε και πάλι παρόντες, θέτονταςστην κρίση σας το πολιτικό μας ήθος, την ειλικρίνειά μας και το έργο μας.Ανανεώσαμε το σχήμα μας και με νέους ανθρώπους. Νέους πολιτικά και ηλικιακά, πέρα από κομματικούς σχηματισμούς και προκαταλήψεις του παρελθόντος. 


Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ είναι μια αυτοδιοικητική παράταξη ενεργών πολιτών».

Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης κατά την παρουσίαση στη Δράμα, χθες βράδυ, του συνδυασμού της παράταξης για Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση του ότι οι πολίτες θα εμπιστευτούν και πάλι την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Με παρόντες τον υποψήφιο ΑντιπεριφερειάρχηΔράμαςΜελέτη Μαυρίδηκαι τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, ο κ. Γιαννακίδης αναφέρθηκε συνοπτικά στην πορεία της παράταξης στα προηγούμενα 3,5 χρόνια, στο έργο που υλοποιήθηκε στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, στα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, τονίζοντας χαρακτηριστικά, «αντίπαλοι μας είναι η κρίση και τα προβλήματα των πολιτών, είμαστε αυτοδιοικητικοί, ανεξάρτητοι από κόμματα και δεν είμαστε φερέφωνα της κεντρικής εξουσίας».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Μελέτης Μαυρίδης, τονίζοντας ότι «δυο εβδομάδες περίπου έχουν απομείνει μέχρι τις εκλογές της 18ης Μαΐου. Εμείς σήμερα παρουσιάζουμε τον συνδυασμό ενότητας και της προοπτικής.

Όταν λίγο καιρό πριν σκεφτόμουν πώς θα κινηθώ συνεχίζοντας την  αυτοδιοικητική μου πορεία, μου φάνταζε δύσκολο να απομακρυνθώ από το αγαπημένο μου Νευροκόπι μετά από  25 περίπου χρόνια προσφοράς».

Για τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη, «η απόφαση όμως για το δρόμο προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης  ενισχύθηκε σημαντικά από τη σκέψη ότι συνοδοιπόρος στο ταξίδι αυτό θα είναι ο Περιφερειάρχης μας, ο Άρης Γιαννακίδης. Ο Άρης.
Ο χαρισματικός αυτός άνθρωπος που έχει ανατρέψει την καθοδική πορεία της περιφέρειάς μας, δίνοντας νέα προοπτική».

Και σε ότι αφορά στον συνδυασμό της παράταξης στη Δράμα, σημείωσε πως «με μεγάλη προσοχή και περίσκεψη επελέγησαν τα πρόσωπα που στελεχώνουν την παράταξη και σήμερα παρουσιάζονται. Τα ικανά και άξια αυτά στελέχη, συνθέτουν  ένα συνδυασμό που εγγυάται την ενότητα και την ενίσχυση της αναπτυξιακής  πορείας.

Κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό τους ο Μελέτης Μαυρίδης ανέφερε χαρακτηριστικά, «γνώση έχουμε, εμπειρία έχουμε,  είμαστε αποτελεσματικοί. Έχουμε αποδείξει,  από τη μέχρι τώρα πορεία του καθένας από εμάς, ότι οι δυσκολίες βρίσκονται μπροστά  μας για να τις ξεπερνάμε. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ξεκίνησε ένα έργο πριν τρία χρόνια που οφείλουμε να το συνεχίσουμε όλοι μαζί, πέρα και πάνω από εξαρτήσεις, αποκλεισμούς και αφορισμούς, Με καθαρή παρουσία, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.

Η Δράμα μπορεί. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης μπορεί. Όλοι μαζί μπορούμε να υλοποιήσουμε το όραμα για μια καλύτερη περιφέρεια με επίκεντρο τον άνθρωπο».
Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων Δράμας.

Την ίδια ώρα, οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι την παράταξης γίνονται αποδέκτες θετικότατων μηνυμάτων από όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με τους πολίτες να συμμαχούν μαζί τους, αποδεχόμενοι τιςαξιακές αρχές της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και συντάσσονται στον αγώνα για μια πιο δυναμική Περιφέρεια προς όφελος όλων των πολιτών.  

Μήνυμα του επικεφαλής της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη

Στο μήνυμα του προς τους πολίτες ο επικεφαλής της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και Περιφερειάρχης Άρη Γιαννακίδης, τόνισε ότι«πέρασαν τρεισήμισι χρόνια από τότε, που με τη δική σας εντολή, αναλάβαμε να υπηρετήσουμε έναν νέο αυτοδιοικητικό θεσμό, αυτόν της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Τα χρόνια αυτά ταυτίστηκαν με τη μεγαλύτερη ίσως οικονομική, κοινωνική και αξιακή κρίση που βίωσε η χώρα μας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.

Τα τρεισήμισι αυτά χρόνια περάσαμε δύσκολα, αλλά καταφέραμε και μείναμε όρθιοι με αξιοπρέπεια και μπορούμε να κοιτάμε απευθείας στα μάτια τον καθένα από εσάς. Μείναμε όρθιοι απέναντι σε βάρβαρες επιλογές, πολλές φορές επιβαλλόμενες από ξένα οικονομικά και πολιτικά κέντρα αποφάσεων, σε λάθος κυβερνητικούς χειρισμούς, σε δυσλειτουργίες και εσφαλμένες επιλογές του αθηνοκεντρικού κράτους (εφαρμογή θεσμικού πλαισίου με λάθη, ασφυκτικούς κρατικούς ελέγχους σκοπιμότητας και ακατανόητη αύξηση της γραφειοκρατίας)».

Ο κ. Γιαννακίδης, συνέχισε λέγοντας, «Μείναμε όρθιοι στις επάλξεις, μαζί με εσάς - τους πολίτες της περιφέρειας σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες και διεκδικήσεις. Η Περιφέρεια ήταν και είναι παρούσα παντού. Μείναμε όρθιοι, έτοιμοι για νέους κοινωνικούς αγώνες προς όφελος όλων των πολιτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Τολμήσαμε καιμε τη δική σας βούληση αναλάβαμε τη διοίκηση ενός νέου θεσμού στον οποίο η κεντρική εξουσία, δειλά, άτολμα και με υπαναχωρήσεις εκχώρησε ένα μικρό μέρος των αρμοδιοτήτων της. Καταφέραμε όμως με γνώση, συνέπεια, ήθος και ανθρωποκεντρισμό να στηρίξουμε το θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και να καταστήσουμε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ρυθμιστικό παράγοντα των εξελίξεων.

         Αναδιοργανώσαμε τις Υπηρεσίες μαςσύμφωνα με τα νέα δεδομένα και βασικό μέλημα την ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, παρόλη τη συνεχιζόμενη μείωση του προσωπικού μας, το οποίο στα τρεισήμισι χρόνια ελαττώθηκε κατά 30%.
         Διαχειριστήκαμε με σύνεση, επίγνωση και πλήρη διαφάνεια τους συνεχώς μειούμενους Κρατικούς Αυτοτελείς Πόρους επιτυγχάνοντας σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών.
         Αξιοποιήσαμε στο μέγιστο όλα τα ευρωπαϊκά κονδύλια που μας χορηγήθηκαν, συνεργαζόμενοι με όλους τους Δήμους και άλλους φορείς επιτυγχάνοντας τη μέγιστη απορροφητικότητα.
         Αναδείξαμε τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση της Περιφέρειάς μας, καθιστώντας την πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα Βαλκάνια και την Ασία.
         Πετύχαμε τη διεθνή αναγνώριση του ρόλου μας, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων την Περιφέρειά μας ως ενεργειακό κόμβο.
         Αντιπαλέψαμε την εσωστρέφεια και τον τοπικισμό που προέκυπτε μέσα από τις παλαιές Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, στοχεύοντας τόσο στην άρση τυχόν ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων αλλά κυρίως στην ανάδειξη της υπερτοπικής σημασίας πλεονεκτημάτων και πλουτοπαραγωγικών πόρων της Περιφέρειάς μας με απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη προστασία του περιβάλλοντος.
         Παλέψαμε και παλεύουμε για την απόκτηση από όλους τους πολίτες ενιαίας περιφερειακής συνείδησης γιατί πιστεύουμε ότι έτσι θα γίνουμε πιο ισχυροί και πιο ανταγωνιστικοί».

Τέλος, αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές σημείωσε:
«Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου είμαστε πάλι παρόντες. Θέτουμε στην κρίση σας το πολιτικό μας ήθος, την ειλικρίνειά μας και το έργο μας. Θεωρούμε ότι είμαστε οι εμπειρότεροι έχοντας απόλυτη γνώση των δυνατοτήτων που δίνει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου. Εκτιμούμε ότι η τρέχουσα θητεία μας αποτελεί την καλύτερη απόδειξη περί αυτού.

Ανανεώσαμε το σχήμα μας και με νέους ανθρώπους. Νέους πολιτικά και ηλικιακά, πέρα από κομματικούς σχηματισμούς και προκαταλήψεις του παρελθόντος. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ είναι μια αυτοδιοικητική παράταξη ενεργών πολιτών.

ΤΟΛΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Για να πορευτούμε μαζί σε ένα ακόμη αγώνα για:
         την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειάς μας,
         την αναβάθμιση και συμπλήρωση όλων των αναγκαίων τεχνικών και κοινωνικών υποδομών,
         την ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμό όλων των παραγωγικών τομέων της οικονομίας,
         την άσκηση πολιτικών για τη δημιουργία θέσεων εργασίας,
         την απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος χωρίς συμβιβασμούς,
και με μοναδικό στόχο ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ».


Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού