23 Μαΐ 2014

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ;

Παναγιώτης Χατζηγεωργίου
Λίγες μέρες απέμειναν και όσοι συστρατευτήκαμε με τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο στη μάχη των Ευρωεκλογών ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές. Η αποδοχή που συναντάμε σε όλη την πόλη, στα χωριά, στην αγορά, στις καφετέριες δεν περιγράφεται.


Η Δράμα αγκάλιασε την υποψηφιότητα του Θεόφιλου, του δικού της ανθρώπου. Η μάχη αυτή δεν είναι μόνο του Θεόφιλου, δεν είναι μόνο της ΔΗΜΑΡ, είναι κυριολεκτικά η μάχη της Δράμας, αλλά και της Περιφέρειας ΑΜΘ, που επίσης στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την υποψηφιότητά του. Μπορεί η επαρχία, μπορεί η Δράμα, μπορεί η Περιφέρεια ΑΜΘ να αποδείξει στην Αθηνοκεντρική Ελλάδα ότι διαθέτει αξιολογότατους ανθρώπους.

Το ερώτημα που τίθεται είναι: Μπορεί να εκλεγεί Ευρωβουλευτής ο Θεόφιλος; Νομίζω όμως ότι τίθεται με λάθος τρόπο και ενδεχομένως προβοκατόρικα, από μερικούς που συνεχίζοντας το συλλογισμό τους αναρωτιούνται, αν δεν έχει πιθανότητες εκλογής γιατί να τον ψηφίσουμε.

Δεν θα απαντήσω με επιχειρήματα του τύπου, ότι στηρίζοντας Θεόφιλο Ξανθόπουλο και «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», στηρίζουμε μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη, που η παρουσία της θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τη χώρα, τον τόπο μας και για την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της προόδου, που όλοι επιθυμούμε και οραματιζόμαστε.
Το σωστό ερώτημα κατά την άποψη του υπογράφοντος είναι:

Μπορεί ο Θεόφιλος σε περίπτωση εκλογής του να εκπροσωπήσει επάξια τη Δράμα, την Περιφέρεια ΑΜΘ και τη χώρα μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Πιστεύω ότι η απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα θα ήταν συντριπτικά υπέρ του. Αν λοιπόν πιστεύουμε ότι μπορεί ο Θεόφιλος, γιατί δεν μπορεί η Δράμα, αλλά και η Περιφέρειά μας να ψηφίσει μαζικά την δική του υποψηφιότητα. Αν το κάνει, ο Θεόφιλος θα είναι Ευρωβουλευτής. Θα πει κανείς ότι θαύματα γίνονται σπανίως. Πράγματι πριν από λίγα μόλις χρόνια φάνταζε απίθανο η Δράμα να εκλέξει Βουλευτή από την Αριστερά και όμως έγινε το 2012.

Ακόμη και αν τελικά δεν εκλεγεί όμως τώρα ο Θεόφιλος, θα έχουμε καταδείξει τη δυναμική που κατέγραψε η υποψηφιότητά του. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι στις επόμενες Ευρωεκλογές η χώρα δεν θα είναι μια ενιαία Περιφέρεια. Κάθε Περιφέρεια θα μπορεί να εκλέξει Ευρωβουλευτές, κατά συνέπεια θα μπορεί τότε με βεβαιότητα να εκλεγεί ένας άξιος συμπολίτης μας.

Τώρα λοιπόν είναι η ώρα να μετρήσουμε τη δύναμη της ψήφου μας. Τώρα είναι η ώρα και η μάχη της Δράμας !!! Τώρα μπορούν πολίτες της Περιφέρειάς μας, αλλά και όλης της χώρας που γνωρίζουν την πολύπλευρη δράση, διαδρομή και προσφορά του Θεόφιλου να τον τιμήσουν με την ψήφο τους, που γνωρίζουν ότι με τη σειρά του θα την τιμήσει επάξια. Έχουμε μια εξαιρετική υποψηφιότητα. Μπορούμε να αδράξουμε την ευκαιρία και να μετουσιώσουμε τις ευρωεκλογές αυτές από τυπική διαδικασία σε αλλαγή και ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.


Παναγιώτης Χατζηγεωργίου – Δικηγόρος, Γραμματέας ΔΗΜΑΡ Δράμας